Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставките на министър Стела Балтова

...
Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставките на министър Стела Балтова
Коментари Харесай

ОБТ поиска оставките на Стела Балтова и зам.-министрите

Обединение „ Бъдеще за туризма “ желае оставките на министър Стела Балтова и заместниците и Даниела Стоева и Мария Белколева. За страдание екипът на ведомството не се оказа на равнището на сериозните проблеми, които предстоят за решение в бранша, смятат от организацията. Доказателство е тоталното неглижиране на проблема „ Музенидис “, риска от банкрути на български туроператори и повторното отсрочване на почивките в Гърция на хиляди българи. На фона на всичко това кабинетът излезе с спорно и противоречиво разпореждане (ПМС №197/ 18.06.2021 г.), което на процедура блокира достъпа до 16.5 млн. лева помощ за възобновяване на вземания на клиенти. Диалог с министъра и заместниците и липсва или в случай че го има, той е стеснен в епистоларна форма, настояват от ОБТ.

Вчера организацията получи дълго чакания отговор от екипа на министър Балтова във връзка цитирания норматив, с който се трансформира философията и регламента на закона за изключителното състояние. Какво се крие зад витиеватата лексика и комплицираната юридическа аргументация по този начин и не стана ясно за необятната аудитория, по тази причина потърсихме коментара на юрист Мария Кръстева, юридически консултант на ОБТ: „ Писмото на Министерството не дава отговор на нито едно от съответните възражения за незаконност на Постановление на Министерски съвет № 197. В него липсват безапелационни правни причини. С други думи текстът не споделя нищо, само че по тази причина пък под общи изречения за отбрана на държавните ползи се пробва да сътвори чувството за правда и точност. Излизането отвън рамката на законовата делегация е недостатък, който даже да бъде открит от съда, както поучава МТ в отговора си, ще стане след минимум половин година, когато кандидатстването и приемането на средствата ще е завършило “. Адвокат Кръстева е безапелационна, че концепцията посредством постановлението да се уредят и приключат по закономерен и бърз метод проблемите на клиентите, чието пътешестване е неосъществено заради Коронавирус рецесията, въобще не е реализирана. Напротив! „ С тези правила ще се стигне до неспособност потребителите да получат в точния момент и в цялостен размер дължимите средства “, заключава специалистът.
Обединение „ Бъдеще за туризма “ провежда конференция в понеделник, 28 юни 2021 година в Пресклуба на Българска телеграфна агенция от 10:00 ч. На нея членовете на УС на ОБТ, както и юридическият съветник адв. Мария Кръстева, ще изложат причините си за желаните оставки. За тях ще упорстват членовете на организацията на митинг пред постройката на Президентството във вторник, 29 юни от 11:00 ч.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР