Обединени свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата родина,

...
Обединени свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата родина,
Коментари Харесай

ДПС: Свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията

" Обединени свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата татковина, върнахме си достолепието, достойнството, гордостта, единствено тъй като бяхме обединени ".

Това съобщи Мустафа Карадайъ на възпоменателен протест по случай трагичните събития от т.нар " Възродителен развой " от 1972 година, оповестиха от партията.

Митингът, проведен от Движение за права и свободи, протече под надпис " Паметта ни оказва помощ, сегашното ни свързва, а бъдещето е в личните ни ръце ".

Пред събралото се голям брой ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напомни, че по време на т.нар " Възродителен развой " тоталитарният режим потъпка достолепието на Западните и Източните Родопи , на Делиормана, и главната причина е била разделянето.

" И в цяла България станахме идентични в тъгата, болката и поруганото достолепие, потъпканата чест. И за какво се случи?! Защото бяхме разграничени в онази тоталитарна система ", сподели Карадайъ.

Той напомни, че с помощта на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган от пандизите са се организирали мирните майски митинги в България.

Председателят на Движение за права и свободи се обърна към присъстващите, че " доста сили и доста ползи ще се пробват да ни разделят. Не позволявайте неистини и внушения да ни подвеждат и след това да съжаляваме ".

В своето прочувствено слово водачът на Движение за права и свободи означи и своята паника от присъединяване на националистите във властта.

" Националисти ръководят в моята татковина. Днес национализмът е политиката на моята страна. ГЕРБ без да има потребност включиха националистите във властта и политиката им стана по-националистическа и от националистите. За това е време още веднъж да се обединим, още веднъж да сме дружно, още веднъж да сме мощни. Националистите - вън от властта, с цел да има непоклатимост, мир и разцвет в нашата татковина ", посочи водачът на Движение за права и свободи.

Във връзка с проучването на т.нар " Възродителен развой " в учебните заведения Карадайъ бе безапелационен, че Движение за права и свободи ще упорства имената на героите от този интервал да бъдат включени за проучване в учебниците по история.

" Ние ще следим събитията и имената на героите от Барутин да влязат в учебниците в раздел " Възродителен развой " и освен Барутин, само че и Корница и Ябланово, Млечино, Могиляне и Пристое, Тодор Икономово, и Кус, и Климент, само че първо Барутин. Всички тези събития би трябвало да влязат в учебниците по история ", бе безапелационен Карадайъ.

След края на митинга управлението на Движение за права и свободи и народните представители сервираха венци и цветя на паметника на починалите по време на трагичните събития от 1972 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР