О, Камене, какво прайш, бе?.Така тогавашният премиер и лидер на

...
О, Камене, какво прайш, бе?.Така тогавашният премиер и лидер на
Коментари Харесай

"О, Камене, какво прайш, бе": Борисов среща Камен Костадинов от ДПС в цех във Велико Търново

О, Камене, какво прайш, бе? ".

Така тогавашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов поздравява срещнат човек в предприятието за произвеждане на дезинфектанти " Хигиенно-медицинска промишленост " (ХМИ) ООД във Велико Търново. Датата е 16 април 2020 година, страната е затворена поради пандемията от ковид, а видеото е от лъчение онлайн във фейсбук профила на Борисов, в което той кара джипа си до остарялата столица и изяснява, че отива да благодари на производителите на дезинфектанти за даренията.

Кадрите се появиха още веднъж повече от година и половина по-късно във видео, публикувано от " Да, България " (вижте в края на текста). В него те питат дали срещнатият човек е Камен Костадинов от Движение за права и свободи и обръщат внимание, че камерата не го демонстрира задоволително, не се стопира на него и по този начин не се схваща за кого става въпрос.

Прави усещане, че Борисов се обръща персонално към Костадинов и също не наподобява сюрпризиран да го види там.

Костадинов: Не съм го посрещал, Борисов просто ме срещна там

" Да, аз съм. Аз не го посрещам, аз съм там. Той просто ме среща там. По никакъв метод не съм обвързван с ХМИ. Двамата притежатели Евгени Костадинов и Виктор Азманов са мои другари. Април месец м.г. беше най-тежката част от рецесията. Държавата беше затворена. Това дружество е едно от дребното, които произвеждаха дезинфектанти и хигиенно-медицински произведения за битка с пандемията. Аз съм се срещал доста пъти с тях, доста мои познати от цялата страна желаеха да ходатайстват, с цел да се снабдят с такива средства. Търново не е огромен град, аз съм човек, който е прочут, с позиции, някогашен народен представител, самоуверено мога да кажа - държавник, ходил съм както в това дружество, по този начин и в други, когато има някаква потребност от това, което вършат ", разяснява в петък пред " Дневник " Камен Костадинов.

Той посочи още, че визитата на Борисов било преди Великден, а тогава някогашният народен представител от Движение за права и свободи посредничил на двамата притежатели да създадат подаяние на Светия Синод.

Приятели и брачна половинка на Костадинов в ХМИ

Справка в Търговския указател демонстрира, че " Хигиенно-медицинска промишленост " (ХМИ) ООД, което за 2019 година има 8 млн. лева оборот и облага от 843 хиляди лева, е било еднолична благосъстоятелност на Евгени Костадинов до 1 април, когато тогавашният общински консултант от Горна Оряховица Виктор Азманов придобива част от собствеността, написа в.. В обявата се показва, че има съмнения измежду локалните политически и бизнес кръгове, че промяната на собствеността става под " напън от политико-икономически кръг, обвързван с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Камен Костадинов, който е от бизнес лобито в придвижването към Делян Пеевски, както и на хора във и към ГЕРБ ".

В деня на визитата на Борисов, за предприятието има още едно събитие. На същата дата в Търговския указател e оповестена смяна в собствеността на компания на Евгени Костадинов - " ХМИ трейд " с предмет на активност импорт, експорт и търговия с дезинфекционни разтвори, консумативи и препарати за медицински и хигиенични потребности, основано през 2016 година На 7 януари Костадинов трансферира 70% от собствеността на компанията на към този момент общото с Азманов сдружение ХМИ ЕООД и 30% на самия Азманов, а три месеца по-късно, на 10 април, във компанията влиза още един съучастник - записаното в София сдружение " ГЕБ проджектс " ЕООД, чийто едноличен притежател е брачната половинка на Камен Костадинов - Венета. Тя и Евгени Костадинов имат еднакъв дял от сдружението, а Азманов - малко по-малък, написа още в. " Капитал ".

" С тези мои другари взехме решение да направил " ХМИ трейд " - комерсиална компания, която да осъществя продуктите на ХМИ. След седем-осем месеца се откри, че тази компания не работи и моята брачна половинка, която имаше 30%, напусна. Когато брачната половинка ми е била съучастник, компанията не е осъществявала никаква активност ", разяснява Камен Костадинов пред " Дневник ". По думите му брачната половинка му е излязла от сдружението в края на предходната или началото на тази година. В Търговския указател тя към този момент не попада като притежател.

Във видеото на " Да, България " се пита " Завладява ли Пеевски бизнеси и политици в Търновско чрез Камен Костадинов? " В него се напомня, че при започване на предизборната акция Делян Пеевски, Костадинов и Мустафа Карадайъ се срещнаха с, който е определен като претендент на ГЕРБ.

Попитан, Камен Костадинов отвърна: " Не виждам какво общо има Пеевски с това. То е малко като приказката за Дон Карабас - каквото и да е, е на Пеевски, преди беше на Доган. Когато човек стартира да спори с простаци и той става част от простаците ".

При обиколките на Делян Пеевски в района на Търново, където той е претендент народен представител, на фотоси и видео фрагменти се вижда, че той е придружаван от Костадинов.

" Дневник " изпрати въпроси за визитата в предприятието и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов през пресцентъра на партията, само че не получи отговор.



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР