Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение, след като

...
Ню Йорк и Ню Джърси обявиха извънредно положение, след като
Коментари Харесай

Извънредно положение: Ню Йорк и Ню Джърси са под вода

Ню Йорк и Ню Джърси оповестиха изключително състояние, откакто и в двата щата се изсипаха проливни дъждове, провокирали невиждани наводнения вследствие на тропическата стихия Айда. Неконтролируемите води са причина за най-малко един смъртен случай в Ню Джърси, заяви CNN.

Кметът На Ню Йорк Бил де Блазио съобщи тази нощ, че градът претърпява историческо метеорологично събитие с брутални наводнения и рискови условия по пътищата. По тази причина той наложи изключително състояние в града. Забраната за пътешестване бе въведена до 5 часа сутринта, съгласно спешен сигнал, изпратен от Notify NYC. Всички транспортни средства, които не са спешни, би трябвало да стоят настрани от пътя, се споделя в сигнала.

I’m declaring a state of emergency in New York City tonight.

We’re enduring an historic weather event tonight with record breaking rain across the city, brutal flooding and dangerous conditions on our roads.
— Mayor Bill de Blasio (@NYCMayor) September 2, 2021
Почти всички линии на градското метро бяха спрени заради наводненията. На уеб страницата на Metropolitan Transit Authority написа, че единствено линия  " 7 " и железопътната линия Staten Island работят със закъснения. Много влакове и полети отвън Ню Йорк и Ню Джърси са анулирани.

" Ще ни чакат тежки часове, до момента в който излезе дъждът отсам ", сподели Бил де Блазио пред CNN.  " Никога не съм виждал толкоз доста превалявания толкоз бързо. Абсолютно удивително... Говорим за 8-10 сантиметра вода за час. Невероятно струпване. "

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл сподели пред CNN, че дъждът е " надалеч повече, в сравнение с някой в действителност чака ", и окачестви ситуацията в региона като " доста тежка обстановка ".

" Можем да вземем всички защитни ограничения авансово и в действителност разгърнахме активите си, с цел да бъдем на място в очакване, само че майката природа ще направи каквото си изиска и тя в действителност е ядосана довечера ", сподели Хочъл пред Дон Лемън от CNN. 

Освен значителни превалявания, се оповестява и за образуването на торнадо. 

Българката Мадлен Чолакова, която живее в Щатите споделя в обява какво е усещането й от мястото на изключителното състояние. 

" Алармата на телефона ми за рисково време с заплаха за живота звъни през 2 минути ", споделя Мадлен. 

 

Ню Йорк е под вода. Страхотен удар на урагана Ида. Вали като из ведро към този момент повече от 6 часа в града, в Ню Джърси и в...
Posted by Madlen Cholakova on Wednesday, 1 September 2021
 

Националната работа по метеорология на Съединените щати издаде нови предизвестия за заплаха от проливни дъждове и торнадо за целия обиден регион. Ще продължаваме да следим по какъв начин Съединени американски щати се оправя с бедствието и по кое време още веднъж улиците ще бъдат улици, а не реки.

 
1300 изчезнали и най-малко 70 жертви след наводненията в Западна Европа
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР