Нямаше дори да вземем думата, защото през последните дни твърде

...
Нямаше дори да вземем думата, защото през последните дни твърде
Коментари Харесай

Атанасова: Не плащаме ли високата цена на това, че три дни нямаме едно възможно решение

" Нямаше даже да вземем думата, тъй като през последните дни прекалено много говорихме за единодушие, благоприятни условия и за пътя оттук насетне. До през днешния ден не бяхме говорили за опасности, само че чухме в едно от изявленията вреда и риск. В изявлението на един от кандидатите за ръководител на Народно събрание, който се опита да се абстрахира от неприятния звук в първия ден на избор и заприказва за парламентаризма. От ден първи аз и моите сътрудници приказваме за парламентаризма като подобен. Но тези, които през днешния ден приказват за парламентаризма, приветстваха думи в пленарната зала, че Народното събрание е извън на улицата. Ние имаме памет за тези неща.

Какво друго ни сподели господин Вигенин? Щетите и рисковете, които биха се поели. Кое е по-голям риск - още един ден ли България да има блокриана законодателна власт, или оценката за риска, която той поема с възможната поддръжка на две партиии в българското Народно събрание ", съобщи от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" Мислех, че до днс всички сме с убеждението никой да не наскърбява гласоподавателите на другите партии, никой да не си разреши да приказва за исторически взаимни отстъпки, цени, опасности. Не плащаме ли високата цена на това, че три дни нямаме едно допустимо решение? Какво споделиха хората „ не поддържам никого "? Говори се за вреда и риск, а се зачертават българи ", посочи тя.

" Всеки има право да предлага претендент, по тази причина ние предлагахме всевъзможни благоприятни условия, решения и отстъпки. Не желаете в духа на Конституцията първата спечелила, за какво? Вие казвате вреда е, токсични са, продължавате ли това да го говорите? Нямали сме право да спечелим изборите и вие да поставяте условия. Нашата кандидатура на Росен Желязков беше оттеглена, с цел да има възожност за диалози ", изясни Атанасова.

" Трябва храброст, водачество и разсъдък. Съгласихме се на екстравагантното предложение и правно голословно и на сътрудниците от Демократична България, и това приехме, с цел да вървим напред. Водихме диалози на всички места, предложихме ви различен метод - да изберем най-възрастният, отново в духа на Конституцията със зам.-председатели, които всяка група да излъчи. И това не желаете. Днес още веднъж сме в изходна позиция ", сподели още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР