Нямаме намерение да въвеждаме извънредно положение в Турция поради разпространението

...
Нямаме намерение да въвеждаме извънредно положение в Турция поради разпространението
Коментари Харесай

Турция: Нямаме намерение да въвеждаме извънредно положение

 Нямаме желание да вкарваме изключително състояние в Турция заради разпространяването на ковид. Това съобщи ръководителят на турската дирекция за връзки Фахретин Алтън, представен от Анадолската организация и БГНЕС.

Той сподели, че ограниченията, подхванати против ковид, не престават по " доста транспарантен, ясно избран и разумен метод ". В момента в Турция има 47 доказани случая, множеството от които са посредством задгранични визити в Съединени американски щати, Европейски Съюз или Саудитска Арабия. Към днешна дата няма смъртни случаи. Военните учебни заведения и институции, свързани с Националния университет по защита, ще бъдат затворени до 13 април.

" Подобно на останалия свят, предходната седмица турската войска приложи доста ограничения против ковид, който заплашва публичното здраве у нас. Сега са в действие нови ограничения “, сподели министърът на защитата Хулуси Акар.

" Мерките ще бъдат структурирани по подобен метод, че да не пречат на вътрешните и интернационалните интервенции на Турция, сигурността на нейните граници и други действия на турските въоръжени сили ", добави той.

Дейности като церемонии, конференции, краткосрочни срещи, курсове, панаири и семинари също са анулирани. Националните и интернационалните учения са отсрочени. Временните задачи в чужбина също са спрени до по-нататъшно предписание. Служители, които сега са в чужбина, ще бъдат подложени на здравни инспекции при завръщането си вкъщи и контактът им с други чиновници ще бъде предотвратен за избран интервал от време. Пограничните патрулни звена са реорганизирани и са снабдени със особено защитно облекло и маски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР