Нямам покана да остана министър след ротацията. Ако имам покана,

...
Нямам покана да остана министър след ротацията. Ако имам покана,
Коментари Харесай

Тодор Тагарев за ротацията: Нямам покана да остана военен министър

Нямам покана да остана министър след ротацията. Ако имам покана, ще забележим дали ще има условия да извършвам програмата си.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването " Лице в лице " по bTV.

Министърът на защитата акцентира, че за България е извънредно значимо да поддържа органични и перманентни връзки със Съединени американски щати като наш стратегически сътрудник.

Нито армията, нито системата ни за сигурност са изолирана от обществото ни. То е подложено на остра масирана осведомителна обработка и на нея от време на време се поддават и чиновници на системата за сигурност. Това сподели в изявление за бТВ министърът на защитата Тодор Тагарев.

Коментарът му бе във връзка днешната акция в ГДБОП и ДАНС, където все още тече следствие за шпионаж в интерес на Русия.

Тодор Тагарев означи със страдание, че районът на Черно море са милитаризира

„ Има доста ясно пояснение, за какво Черно море се милитаризира. Това е политиката на Путин и Кремъл “, сподели Тагарев. Според него България не може да стои настрани и би трябвало да търсим решения с нашите съдружници.

„ Начинът за подсигуряваме защитата си е като влагаме в личните си качества. Работим със съдружниците за разполагане на избран типове системи – брегова защита и Противовъздушна отбрана защита, което е в наш интерес “, сподели Тагарев.

Той уточни, че оценката за военните опасности за сигурността на Европа е повишена. Тази оценка се споделя от от ден на ден министри. „ Ние би трябвало да сме оптимално готови, с цел да предотвратим рисковете “, съобщи Тагарев и добави: „ Ние приказваме за опасности, в случай че Русия реализира задачите си в Украйна и продължи с нападателната си политика. Мир и непоклатимост в района може да има, в случай че Украйна възвърне своите интернационално приети граници и Русия заплати репарации “.

Тагарев съобщи, че БТР ще бъдат потребни на Украйна, въпреки и не на фронта. Той акцентира, че тези БТР в никакъв случай не са били нужни на МО. „ 35 години те са стояли в складовете на Министерство на вътрешните работи, не е имало никакви хрумвания да бъдат употребявани “, съобщи министър Тагарев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР