"Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за

...
"Нямам очакване за смислен дебат между кандидатите за президент, за
Коментари Харесай

Плевнелиев силно притеснен за задаващите се избори

"Нямам очакване за логичен спор сред претендентите за президент, за жалост. В последно време опълчването се е трансформирало в метод на правене на политика ". Това съобщи пред БНР Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

По думите му претендентите за държавен глава би трябвало да кажат концепциите си и да дадат решения за наболелите проблеми в обществото, само че акцентира, че от ден на ден се вижда опълчване:

"Сблъсъкът би трябвало да бъде абстрактен, а не с високо вдигнат пестник ", посочи той.

Росен Плевнелиев изрече страдание, че "вече не е съвременно политическите партии да излязат със своите хрумвания и правила и да ги облекат в претенденти за президент ":

"Партиите се скриха зад инициативни комитети. Не би трябвало да е по този начин, аз съм обезпокоен. Това не е добре за демокрацията, не я обогатява, тъй като в една парламентарна република политическите партии би трябвало да играят своята водеща роля за обществото ".

"ДПС сплотява редиците с номинирането на водача Карадайъ за кандидат-президент.... Президентът Радев с репликата си към него за пра-прародината майка настрои гласоподавателите на Движение за права и свободи против себе си. На първи тур ще забележим мощна готовност на Движение за права и свободи. На втори тур с доста огромна степен на възможност има очакване тази мощна готовност да прелее в глас против Румен Радев ", разяснява някогашният държавен глава.

В предаването "12+3 " Плевнелиев разяснява и идните парламентарни избори на 14 ноември:

"Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и мотора там, само че част от политическите сили - Демократична България, Политическа партия, Има Такъв Народ - не припознават Борисов като политически водач, който още веднъж да бъде министър председател и заради това ГЕРБ изпадна в изолираност.

Затова Борисов би трябвало да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че поддържа партията и остава в нея, построява ново потомство политици в нея, само че не очаквайте аз да имам упоритостта още веднъж да бъда министър председател или пък президент. Това ще успокои по някакъв метод нещата и би почнало да гради мостове ".

Според Росен Плевнелиев служебното държавно управление няма дарба да дава решения по огромните проблеми пред страната:

"Политическата уместност, упованието за избори и криворазбраният популизъм надвиват ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР