Нямам лични взаимоотношения с бившия здравен министър Костадин Ангелов -

...
Нямам лични взаимоотношения с бившия здравен министър Костадин Ангелов -
Коментари Харесай

Кацаров: Ангелов докара до фалит Александровска

Нямам персонални взаимоотношения с някогашния здравен министър Костадин Ангелов - първо. Второ - Ангелов да внимава, като се качва по стълбите - да не се спъне. Защото на лъжата краката са къси. Той в никакъв случай не е бил шеф на брачната половинка ми. Никога нейната заплата не е зависела от него, в никакъв случай, съобщи пред bTV здравният министър Стойчо Кацаров.

Това е опит да се отклони вниманието от пакостите, които е направил в Александровска болница. 70 млн. е натрупал задължения за четирите години, в които е бил шеф на тази болница. За да си визиите защо става въпрос: 100 милиона е актуализацията на бюджета, за която се карат три дни в Народното събрание, 70 милиона са задълженията на Александровска болница. 35 милиона от тях са в просрочие, с контрактувани от него лихви 15-20% над главния лихвен % би трябвало да заплащат, твърди Кацаров.

Тази болница Ангелов я е докарал до банкрут. Има покриви, които текат. Непрекъснато – канализация, водопроводи, цялата е разкопана вътре. Тя е в пагубно положение. Кой ще заплати тези пари? Знаете ли, че това са парите, които ние плащаме за незабавната помощ на първа линия за 1 година. Такъв е мащабът на задълженията, които са насъбрани. Това е картинката там. Това е обстановката. В такова положение е оставена, сподели здравният министър.

Дълговете са установени от всички, които са ревизирали болничното заведение, констатациите за нарушаване на публични поръчки, които ги публикувахме за т.нар затворени публични поръчки, са безспорни. Дали прокурорът намира съображение да повдигне обвиняване, това е различен въпрос. Затова не може да бъде винен никой. Но това са обстоятелствата и по тях няма спор, безапелационен е Стойчо Кацаров, представен от Епицентър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР