Нямам фирми, които работят с АЕЦ Козлодуй, нямам офшорни сметки,

...
Нямам фирми, които работят с АЕЦ Козлодуй, нямам офшорни сметки,
Коментари Харесай

Санкциониран по Магнитски се ожали: Нямам фирми и офшорни сметки, нямам милиони, живея от пенсията

" Нямам компании, които работят с АЕЦ " Козлодуй ", нямам офшорни сметки, нямам 5 милиона, пребивавам от пенсията си, аз съм пенсионер ", съобщи пред бТВ някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров.

" През 2016 година Съединени американски щати ми отхвърлиха виза. Исках да отида на круиз и аплайвах за виза, който потегля от Флорида. Обадиха ми се след ден, и то на стационарен телефон - една жена с негоден български. Тя ми сподели, че е консулът на Съединени американски щати и се извинява, само че няма да ми дадат виза. Защо, ходил съм десетки пъти в Съединени американски щати, последния - на държавно посещаване, попитах аз. " Ами тъй като тук с вас има едни проблем към АЕЦ " Белене ", дала отговор му дипломатката. И след седмица получих призовка от прокуратурата, а след още една ме привлякоха по следствието на Белене в спецсъда. Някога при комунизма по този начин се е докладвало на Москва ", оплаквайки се от тормоз Овчаров.

" Вие сте един от източниците на приказките по мой адрес за офшорни сметки, тъй като тук лицето Крили Добрев говореше за компании и офшорни зони ",  изясни Овчаров, по какъв начин и какви сигнали, съгласно него, са стигнали до Вашингтон.

Той направи подстрекателство, че офанзивата против него е тъй като той пази съветските позиции в нуклеарната енергетика у нас.
Овчаров отхвърли да е получавал рушвет от 5 млн. евро в офшорни сметки и разгласи, че " в случай че имал толкоз пари " щял да съди Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР