Няма затворени пътища за Североизточна България. Затворен е старият път

...
Няма затворени пътища за Североизточна България. Затворен е старият път
Коментари Харесай

Затворени са пътищата Варна-Аксаково и Русе-Велико Търново

Няма затворени пътища за Североизточна България . Затворен е остарелият път от Варна към Аксаково. Затворен е пътят Русе - Велико Търново към Свиленград. Това съобщи инж. Дончо Атанасов след съвещание на междуведомствения щаб за усложнената зимна конюнктура, призован от районния министър Николай Нанков.

Ограничено е придвижването за камиони в Ловешка област към София, Велико Търново - Габрово. По автомагистралите няма ограничавания, на всички места се движат и камионите.

Няма бедстващи хора, нямаме сигнали за закъсали . Имаме сигнали там, където не е било почистено. Това са единични случаи. Над 2000 машини са по републиканската пътна мрежа

Поривите напразно е над 15 м/с в Североизточна и Северна България . Очаква се над 30 см сняг в Североизточна България. Обстановката ще се усложнява в Югоизточна и Североизточна България.

Тежка е ситуацията в Смолян , там има ограничавания за придвижването. Няма бедстващи хора, снеговалежът е мощен, чистим в случай че се наложи, ще се вкарат и ротори.

В момента е отворена границата с Македония . Движението е обикновено - Кюстендил-Гюешево. Всички тирове посока Калотина към " Капитан Андреево " се движат обикновено.

Относно утринната злополука с турски тир край Пазарджик, инж. Атанасов изясни, че турски тир е изпреварил други два тира .
Шофьорът е подминал сигнала на пътните служители на реда да спре и е блокирал пътя. Движението е отпушено към 12 часа, сподели инж. Атанасов. Ситуацията се усложнява изключително от задграничните водачи, които не извършват и нарежданията на полицията, добави ръководителят на АПИ.

 Анулират и пренасочват полети на Летище Обновена
Анулират и пренасочват полети на Летище " София "

Много полети закъсняват

Към 16 часа е възобновено е пропускането на товарни коли през граничния пункт Кулата - Промахон на излаз от България, оповестиха от Гранична полиция.

На пункта Илинден - Ескохи гръцките гранични управляващи пропущат леки и товарни коли единствено с вериги . На останалите пунктове с Гърция прекосяването е обикновено.

Възстановено е пропускането на камиони в двете направления и през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм .

Продължава да е натоварен трафикът на товарни коли на българо-турската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево има към 5 км от чакащи камиони на излаз , на Лесово са към 2, 5 км.

Граничните пунктове със Сърбия са проходими при зимни условия . На пунктовете с Румъния трафикът е естествен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР