Няма водна криза. Така екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро и

...
Няма водна криза. Така екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро и
Коментари Харесай

Ревизоро успокои Черноморието. Няма водна криза

Няма водна рецесия. Така екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков успокоиха хората по Черноморието.

„ Всички живеещи по българското Черноморие би трябвало да са спокойни – в язовир „ Камчия ” за идната най-малко година и половина има обезпечена вода. За воден режим или рецесия не може да се приказва ”, съобщи на брифинг в Бургас Нанков. Той и Емил Димитров  инспектират положението на язовирите в районите на  Варна и Бургас.

Според Нанков има още няколко незабавни ВиК задания, които би трябвало да се решат в област Бургас. Една от тях е спешното водоснабдяване на трите села Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени. „ Има запазен бюджет от Българския ВиК холдинх и следва внасянето на планове за две от селата ”, безапелационен е зам.-министър Нанков.

По думите му тази година, за разлика от предходната, има обилие от превалявания, последствията от които са основали проблеми в планинските области, където са се задействали тежки срутищни процеси. „ За страдание в този интервал други действия, с изключение на спешно обрушване на скатове, не могат да бъдат осъществявани. Но в границите на пролетните и летните месеци, има заделен бюджет от АПИ, рисковите сектори ще бъдат обследвани ", уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР