Няма установен теч на вредни вещества от Вазовски машиностроителни заводи-Сопот

...
Няма установен теч на вредни вещества от Вазовски машиностроителни заводи-Сопот
Коментари Харесай

ВМЗ-Сопот: Няма установен теч на вредни вещества към река Манастирска

Няма открит теч на нездравословни субстанции от Вазовски машиностроителни заводи-Сопот /ВМЗ-Сопот/ към река Манастирска. Това настояват сдружението по отношение на /РИОСВ-Пловдив/.

От ВМЗ-Сопот декларират, че индикаторите от пречиствателна станция демонстрират възможни концентрации според нормите на заустваните води. Оттам допълват, че в капиталовата стратегия на сдружението е заложено възстановяване на параметрите на пречиствателната станция посредством закупуване на ново съоръжение.

Замърсяването бе открито, до момента в който е осъществявана планова инспекция на предприятието , съчетана с осъществяване на мониторинг на водите. Експертите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са открили, че посредством канализационната мрежа на завода през пречиствателната станция за индустриални отпадъчни води в река Манастирска се зауства разбъркан поток от отпадъчна вода и съсредоточен хромов разтвор .

До късно нощес екип на инспекцията взимаше проби , заяви представителят на Регионална инспекция за опазване на околната среда Милослава Михайлова, представена от „ Българска телеграфна агенция “. По думите ѝ към момента се чакат резултатите от проучванията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР