Няма такъв случай в световната история треньор да си тръгне

...
Няма такъв случай в световната история треньор да си тръгне
Коментари Харесай

Сираков избухна! Думите за Мъри и Ивков

Няма подобен случай в международната история треньор да си тръгне поради промяна на изпълнителен шеф. Това е позор за футбола. Срамна работа. Аз съм излязъл с лицето и името си и съм заречен да спася клуба и ми се поставя да предпочитам хората, с които да работя и изпълнителния шеф. Никога Стоилов и Ивков не са казвали, че ще си тръгнат поради тези 10 %, това е неистина. Това съобщи притежателят на Левски Наско Сираков по отношение на напускането на треньора на " сините " Станимир Стоилов, предаде БГНЕС.

" Знаете, че се случиха непредвидени събития в клуба, треньорът Станимир Стоилов безусловно ненадейно напусна преди най-важната фаза от шампионата и преди мача с ЦСКА. С него напуснаха целият му екип и шефът на ДЮШ, което беше огромен удар за клуба, а и за мен самия. И в най-лошите ми мисли не съм си представял, че това може да се случи. Това обаче е реалност и ние по най-бързия метод би трябвало да излезем от тази обстановка. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков ", разяснява Сираков.
-->
" Аз също нямам пояснение за себе си, само че не мисля, че моментът беше определен тъкмо. С оглед на това, което ни следва идващите два месеца, моментът е определен безумно. След Купата изиграхме два фантастични мача с ПАОК, случи се едно злощастие с Хамрун, което ни заля като мразовит душ, само че мисля, че проблемите в клуба започнаха преди 2-3 месеца и започнаха нападките към мен. Бил съм излъгал за Диксън, да ви кажа - на срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който беседва повече от два часа с него за финанси, селекция. Значи ли, че и Мъри е излъгал? Г-н Шолак изиска да се срещне с мен в София, по-късно разбрах, че се е срещнал с Мъри и Ивков. После аз съм измамник за Юнайтед Груп, никой различен не е измамник. Това, което ми беше казано на мен, че господин Шолак няма нищо срещу да продължи да работи с генералния спонсор ", добави той.

" Ако Мъри желае да се върне, вратата на Левски постоянно е отворена за него. Ако желае да заповяда още на следващия ден и да води тренировката. Няма едно решение, което да са взели той и Ивков, което аз или генералният спонсор да сме бламирали. Нито едно. Направих безусловно всичко допустимо Мъри да остане на работа в Левски. Последно го извиках в понеделник и говорихме над един час. Предложих му, че в Управителния съвет ще вкараме човек от последователите, човек от Сдружението, което толкоз доста обича. Направих компромис и му споделих, че ще оставя Иво Ивков като началник на правния отдел в клуба. От него желаех само да направи компромис и да остане на работа в клуба. Той отхвърли. За Иво Ивков, той е мой избор, аз го поканих в Левски, само че не може да продължи да бъде изпълнителен шеф човек, който от доста време насам се държи надменно с хората, които избавиха Левски, а точно генералния спонсор на клуба. Ако не беше генералният спонсор, нямаше да има Мъри. За момента те дават много-много повече от това, което трябваше да дадат ", сподели още той на конференция през днешния ден.

Относно пререканията с почитателите, Сираков сподели: " Изведнъж генералният спонсор станаха неприятни. Защо? Защото поддържат Наско Сираков. Хубаво е те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше първата година. Наско Сираков, както е и сега, да не може да спи, да му писне. Хубаво, че през днешния ден изплюха камъчето - да подавам акциите в клуба и любимците на цяла синя България да стартират да ръководят с десетте %, подарени им. Е няма да стане това. И да знаят, че към този момент не съм страж на акциите, аз съм мажоритарният притежател на Левски, да си го набият в главите, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е ситуацията ".

Относно сдружението, притежателят на Левски съобщи: " Като не си платя членския импорт за тази година, ще отпадна от " Левски на левскарите ", а нямам никакво желание да го заплащам. Не мога да бъда в сдружения, които намерено от шест месеца се афишират против мен. Това е провален план. И то беше мой план, не да се пърчат и да афишират, че те са го измислили. Това го разгласих на първия ден по малкия екран, когато се явих преди 2 години и 8 месеца още - че желая рано или късно Левски, като си стъпи на краката, да стане тим на последователите. Само че не да ми израждат тая концепция и да се изтъпанят с лицата си седем индивида в УС, сините почитатели не могат да ги гледат. Айде сиктир ".

" Да забраняваш на генералния спонсор да има и да упражнява надзор върху финансите на клуба, това за мен е безусловно недопустимо. Мъри е бил очевидец на арогантното държание към мен, по-късно накара Ивков да ми се извини, което той направи с половин уста. Този факт за мен към този момент е завършил. Петър Ганев - преди осем месеца представител на генералния спонсор подаде оставка от УС по ред аргументи, една от които беше отношението на Иво Ивков. Петър Ганев отхвърли да подпише освобождението на Радослав Разпопов. Някой с цел да взе участие в ръководството на клуба, би трябвало да е записан в Търговския указател, няма значение дали е физическо или юридическо лице. Това са мечти. Ще ме питате за десетте % - в случай че някой ми дава от въздуха 20 стотинки и ми желае 5, всеки ден ще го върша, изключително щом става въпрос за спасението на Левски ", сподели Сираков по отношение на измененията в Надзорния съвет и Управителния съвет на клуба.

" Казват ми, че върлува в пространството, че взимам заплати от Левски. Не съм взел една стотинка за тези 2 години и 10 месеца. Също по този начин не съм взел и една стотинка от Палмс Бет, да не повтарят тая мантра, тъй като това е машинация и неистина. Не съм взел една стотинка, а съм вкарал персонално мои пари, от които в този момент нуждая се, само че не си ги диря, тъй като не е подобаващ моментът. Докато Левски не си стъпи на краката, а Левски към този момент си е стъпил на краката и мисля, че в границите на месеци ще покрие огромна част от отговорностите си към страната. Няма неплатена една стотинка в клуба, към треньори, футболисти, личен състав, ДЮШ. Ние бяхме може би на една седмица в действителност от изстрелването на Левски в друга орбита. Да, не се случиха нещата, само че аз нямам виновност ", приключи Сираков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР