Няма скоро да се преборим с коронавируса. У нас винаги

...
Няма скоро да се преборим с коронавируса. У нас винаги
Коментари Харесай

Пернишки локдаун: Ромски кючек тресе Двореца /ВИДЕО/

Няма скоро да се преборим с ковид. У нас постоянно има хора, които считат, че разпоредбите не важат за тях. Доказаха го пернишките роми, които възмутиха освен съгражданите си, само че и цяла България.

Ромски кючек разтресе ресторанта в Двореца на културата в Перник по време на локдауна, ти паника уеб сайтът " За Перник ". Хора от града са изумени по какъв начин е допустимо някои да се струпват и веселят, откакто всички останали се преценяват със заповедта заведенията да са затворени и да няма скупчване на едно място.

Перничанката Николета Станойкова разбуни мрежата като разгласява клип, на който ясно се чува музика, идваща от Двореца на културата. На него се вижда, че в близост е мрачно, единствено прозорецът свети. „ Значи за едни може, само че за други не може… Умират хора, няма места по лечебните заведения, заведенията за хранене не работят, доста хора са без работа и се чудят по какъв начин да оцеляват, само че в Двореца дънят лоен кючек. Честно ли е? “, пита Станойкова.

Светлозара Велчева разказва в обществената мрежа шокиращи детайлности: „ Скъпи съграждани и другари. Докато всички ние поносим последствията от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на учебно заведение и градина, до момента в който белодробната болница е затворена, тъй като лекарите са инфектирани с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно поделение, през днешния ден 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не подвигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си разрешат всичко! Почуках на прозореца на защитата на Двореца да запитвам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да фотографирам племенницата ми пред колоните и преднамерено изгасиха осветлението на украсата на целия замък, с цел да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква страна живеем???? Моля, скъпи другари, споделете тази обява, с цел да стигне до повече хора и медии! Тази безочливост би трябвало да придобие публичност и да има последици за нарушителите, щом на локално равнище никой не желае да направи нищо! Община Перник Станислав Владимиров, с това ли желаете да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, само че цигански банкети може? Престъпници! “.

От общинската администрация на града обявиха, че незабавно след подаването на сигнала са позвънили в полицията. Оттам им дали отговор, че ще изпратят хора на място. Предполага се, че се касае за частно празненство. Оказа се, че телефонът на полицията е заврял от сигнали поради купона в Двореца. Много перничани са звънели, на някои не им е вдиган телефона, а на други им е обяснено, че според заповедта на министъра са позволени частните празненства до 15 души.

Все отново полицейски чиновници са отишли на инспекция в ресторант Двореца. Там са заварили към 5-6 индивида и са споделили на притежателя да затваря. В Заповедта за непълен локдаун на здравния министър Костадин Ангелов се споделя:„ Не се позволява организирането и провеждането на събирания и тържества от частен темперамент (сватби, кръщенета, погребения и други) с наличие на повече от 15 индивида. ” „ Преустановяват се визитите във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма. Допускат се единствено доставки или взимане на храна за дома и офиса. “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР