Няма съществен напредък в преговорите за търговските отношения между ЕС

...
Няма съществен напредък в преговорите за търговските отношения между ЕС
Коментари Харесай

Пълен блокаж! Няма съществен напредък в преговорите между ЕС и Великобритания

Няма значителен прогрес в договарянията за комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Англия. На срещата на върха в Брюксел ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще осведоми европейските водачи за снощната среща с английския министър председател Борис Джонсън. Тя дефинира диалога като " добър, само че сложен ". И разгласи, че Европейската комисия ще вземе решение за договарянията по Брекзит в неделя.

" Искаме да дадем достъп на нашите английски другари до Общия пазар, най-големия в света, само че изискванията би трябвало да са почтени за нашите служащи и компании и този тънък баланс още не е реализиран ".

Въпреки че договарянията бяха възобновени и до неделя, когато се чака крайното решение на Джонсън и Фон дер Лайен, да има време, и от двете страни към този момент се следи оживление в посока на подготовка за най-лошия сюжет – Брекзит без договорка.

Трите най-спорни точки си остават същите: риболовните права, честната конкуренция и механизма за използване и спазване на новите правила.

Говорител на Даунинг стрийт съобщи тази заран, че „ Англия не може да одобри решения и достъп до риболовните ѝ териториални води, които са несъвместими със статута ѝ на самостоятелна морска страна “.

В Народното събрание Пени Мордант от кабинета на Джонсън съобщи, че „ Лондон няма да остави и камък необърнат и ще продължи да договаря до момента в който има вяра “, само че Рейчъл Рийвс от Лейбъристката партия я отвърна, че това не е задоволително и „ бизнесът безнадеждно се пробва да разбере какво става, с цел да може да възнамерява ориста си “.

Запитан дали договарянията могат да продължат след неделя външният министър Доминик Рааб съобщи, че това е малко евентуално, само че добави: „ Никога не казвай в никакъв случай в договаряния с Европейски Съюз “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР