Няма съмнение, че размерът на пенсиите на българските пенсионери не

...
Няма съмнение, че размерът на пенсиите на българските пенсионери не
Коментари Харесай

Адемов: Предизборно раздават по 50 лв. към пенсиите

Няма подозрение, че размерът на пенсиите на българските пенсионери не е какъвто би трябвало да бъде. По-важният въпрос е какво съставляват тези 50 лв.. Тези 50 лв. нямат никакъв темперамент, с изключение на избирателен. Раздават се на калпак на безусловно всички. Единственото смилено пояснение е, че тези 50 лв. могат да оказват помощ за повишение на потреблението, изясни в изявление за телевизия Bulgaria ON AIR доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи - ръководител на парламентарната Комисия по труда, обществената и демографска политика.

Той разгласи, че дефицитът в държавното публично обезпечаване е близо 5,5 милиарда лв.. Което означавало, че с цел да може да се получават пенсии и компенсации в общ размер към 12,5 милиарда лева, би трябвало 5,5 милиарда лева да дойдат от налози.

Д-р Адемов означи, че през идващите години е доста евентуално натискът върху обществените финанси да бъде засилен. Ще страдат системите на опазването на здравето, образованието и всички останали бюджетни системи, сигнализира депутатът от Движение за права и свободи.

" Отдавна има упования детските надбавки да бъдат за всички до 18 години. Парите, с които се заплащат тези надбавки, са за сметка на налози. По-лесно решение е да се дадат пари на всички - да са до 18 години и да продължат образованието си. По-таргетираният вид е да се подкрепят тези, които имат по-голяма потребност ", съобщи доктор Адемов.

Според него е по-правилно да се отделят пари за фамилиите с по-ниски приходи, само че да бъде повишен размерът на обществената надбавка.

Д-р Адемов добави, че през идната година започва изплащането на спомагателната пенсия. По думите му няма база за съпоставяне сред пенсията от Национален осигурителен институт и тази от частните пенсионни фондове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР