Няма решение за оттегляне на законопроекта за ратифициране на Истанбулската

...
Няма решение за оттегляне на законопроекта за ратифициране на Истанбулската
Коментари Харесай

Цачева: С Конвенцията не се въвежда трети пол и не се разрешават еднополови бракове

Няма решение за отдръпване на законопроекта за одобрение на Истанбулската спогодба. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на правораздаването Цецка Цачева.

" Това, което се случи през последните дни на седмицата, е че парламентарната група реши, че има потребност от още време да се срещнат всички коментиращи с тематиката на документа, с меморандума към него, както и с съответното мнение, което дойде от Правна дирекция на Съвета на Европа по самодейност на Външно министерство ", изясни тя.

" В това мнения ясно и непосредствено се споделя, че с конвенцията не се вкарва трети пол, не се позволяват еднополовите бракове. Очаквам в идните дни дебатът да продължи, само че той да не бъде под формата на агитки, без да се познават съответно текстовете ", разяснява Цачева.

" Позицията на нашите съдружни сътрудници е ясна още от 2015 година. Конвенцията е подписана през април 2016г. За да няма спекулации и подозрение, с цел да е ясно - тази спогодба е срещу насилието и всякакво посягане над дамите. Това е главния смисъл на Конвенцията ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР