Няма промяна във формулата на изчисление на пенсиите. Това каза

...
Няма промяна във формулата на изчисление на пенсиите. Това каза
Коментари Харесай

Експерт: Няма промяна във формулата на изчисление на пенсиите

Няма смяна във формулата на пресмятане на пенсиите. Това сподели Ася Гонева, член на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, в ефира на „ Здравей, България ”.

„ Преди влизането  в мощ на тази смяна на пресмятане на самостоятелния пенсионен коефициент, а не смяна на формулата. Формулата си е същата – има междинен застрахователен приход в системата, вашия самостоятелен пенсионен коефициент, има вашия съответен стаж ”, изясни тя.  

``
реклама

Данните са погрешно интерпретирани, беше безапелационна тя и изясни:  „ От тези към  68 хиляди, които са получили писма през 2018 година, че навършват пенсионна възраст, една голяма част от тях изобщо няма да бъде наранена от новото законодателство.  Говорим за самостоятелен коефициент, което не постоянно е правилно за някакво понижение на пенсията. Второ – към този момент има конкретизиране сред Надзорния съвет, министерството, Национален осигурителен институт, да следим този развой, с цел да забележим дали ще има някакво отрицателно отношение. Няма оценка на въздействието, която да може да бъде направена авансово тъй като аз мога да съм придобива право на пенсия, само че не съм длъжна да го осъществявам. Така  могат да натрупвам още стаж и в никакъв случай не може да разберете какво ще се случи с моята пенсия поради тази смяна ”, разясни Ася Гонева.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР