Няма промяна в посока отново да се отпускат огромни кредити.

...
Няма промяна в посока отново да се отпускат огромни кредити.
Коментари Харесай

Валентин Михов: Делян Пеевски като физическо лице не е свързан с ББР

Няма смяна в посока още веднъж да се отпускат големи заеми. Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ ръководителят на Надзорния съвет на Българската банка за развиване Валентин Михов във връзка изказвания от ГЕРБ.

Новите заеми не престават да са лимитирани до 5 млн. лв.. За преструктурираните заеми дадохме опция за в допълнение финансиране. До момента това не е употребявано. Имахме случаи, при които може би би било вярно да има дофинансиране, съобщи Михов.

Той уточни, че Делян Пеевски като физическо лице не е обвързван с ББР.

Ние дойдохме преди към година. Загубата за 2020 година беше над 200 млн. лв., за предходната година също е толкоз. Печалбата на банката за 10 година е изядена от няколко неприятни заема, уточни той.

В момента се стремим да даваме заеми на дребни и междинни компании, които имат потребност. Върши се ужасно доста работа в посока банката да харчи по-малко и да стигне до повече клиенти. Целта ни е да стигнем до 100 заема месечно на дребни и междинни компании, означи ръководителят на Надзорния съвет на ББР.

Валентин Михов заяви, че от банката работят по основаването на цифрова платформа, с която компаниите ще могат да аплайват за финансиране, без да идват в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР