Няма промени в ръководствотоПочетният председател на ДПС Ахмед Доган стана

...
Няма промени в ръководствотоПочетният председател на ДПС Ахмед Доган стана
Коментари Харесай

Доган купи 70% от ТЕЦ „Варна“

Няма промени в управлението


Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган стана мажоритарен притежател на Топлоелектрическа централа „Варна“. Той има 70% компанията „Сигда“, посредством която преди по-малко от година фамилията на някогашния транспортен министър Данаил Папазов купи Топлоелектрическа централа „Варна“ от опитващата се да излезе от България чешка компания CEZ. Останалите 30% от „Сигда“ са на двете деца на министъра на превоза в кабинета „Орешарски“ Данаил Папазов – Станислав и Ивелина Папазови, които имат надлежно 16% и 14%.

Ахмед Доган е отвън политиката и може да купува каквото изиска, разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Според данните в Търговския указател шефове на „Сигда“ остават Данаил и Станислав Папазови. Няма промени и в управлението на Топлоелектрическа централа „Варна“, като в Съвета на шефовете влизат Данаил Папазов, Андриян Атанасов и Георги Христозов. Сделката е подписана през август, само че измененията са вписани в Търговския указател към месец по-късно.

Неработещата от три години Топлоелектрическа централа „Варна“ беше продадена от CEZ на „Сигда“ в края на 2017 година В доклада на CEZ като чист доход от договорката са посочени 48,5 млн. евро. Централата спря работа през 2015 година, защото CEZ я считаше за стопански нежизнеспособна и генерираща единствено загуби. Новите притежатели обаче възобновиха активността й, като централата беше определена за даването на леден запас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР