Няма проблем в отношенията между Турция и Съединените щати, който

...
Няма проблем в отношенията между Турция и Съединените щати, който
Коментари Харесай

Ердоган: Няма проблем в отношенията със САЩ, който да не може да бъде решен

" Няма проблем в връзките сред Турция и Съединените щати, който да не може да бъде решен! "

Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган след двустранна среща с американския президент Джо Байдън в Брюксел в коридорите на срещата на върха на НАТО.

Ердоган дефинира диалога си с Байдън като " плодотворен и откровен ". Няма обаче прогрес по разногласието за съветските противоракетни системи С-400, с които Турция разполага, а Съединените щати упорстват, че не са съвместими с груповата защита на НАТО.

Освен това още няма единодушие по предлагането на Ердоган Турция да остави свои военни в Кабул, с цел да охраняват интернационалното летище там след изтеглянето на американския и останалите съюзнически контингенти от Афганистан.

Турският президент разгласи още, че 2021-а ще е " спокойна година " в връзките му с Гърция. Ердоган се е договорил с гръцкия министър председател Кирякос Мицотакис да беседват към този момент постоянно без медиатори.

Освен това през вчерашния ден Ердоган се е договорил с френския президент Еманюел Макрон да работят дружно за мира в Сирия и Либия. Макрон заяви по-рано, че турският президент се е съгласил, че всички задгранични наемници би трябвало да изоставен някогашната джамахирия.

Двамата не са се извинявали един на различен за обществените обиди, които си отправяха задочно и през последните месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР