Няма проблем един изпълнителен директор да бъде сменен. Изпълнителният директор

...
Няма проблем един изпълнителен директор да бъде сменен. Изпълнителният директор
Коментари Харесай

Спецов напудри ефира с комплименти към Василев! За милиона задължения към НАП – дума да не става

Няма проблем един изпълнителен шеф да бъде заменен. Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите се назначава от министъра на финансите. И това е безусловно обикновено и няма никаква драма. Но аз стоя против зад изказванията против мен и администрацията, които са изцяло несъстоятелни. Аз съм работил с тези хора от година и три месеца. И в диалога с министърката на финансите – тя не изрази никакви искания към мен или активността на Национална агенция за приходите. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Той означи, че към 31 милиарда 800 млн. лева са предстоящите доходи за 2022 година като общото осъществяване на приходите на Национална агенция за приходите ще е над 102% – с 3 към 3 милиарда лева повече от миналата година.

Той разяснява и отговорностите на „Булгаргаз“ от 104 млн. лева: „Това не е проблем, който се е появил внезапно. „Булгаргаз“ тази година имаше проблеми с вноските през януари. През последните три месеца отново имаме проблем с вноските по Данък добавена стойност. Национална агенция за приходите какво може да направи? – На базата на ежедневните доклади към МФ сме срещнали както и остарелия министър на финансите, който е подхванал ограничения за рефинансиране, новата министърка на финансите е осведомена със случая още в първия ден. Тук няма безучастие на Национална агенция за приходите, желая изрично да го заявя. Национална агенция за приходите постоянно е работил в директно взаимоотношение с Министерство на финансите“.

Спецов „скромно“ означи, че не може самичък да сложи оценка на работата си, само че означи, че е удовлетворен от осъщественото от Национална агенция за приходите за времето, през което той е бил шеф. „Все отново работата на Национална агенция за приходите е да подсигурява стабилността на приходите в държавата“.

Запитан дали Асен Василев се е месил в работата му, той отговори: „С него сме работили елементарно, като с един прагматичен и извънредно интелигентен човек. Заедно с неговия екип сме взимали извънредно точни и значими решения“.

Той съобщи, че няма терзания, че има към 1 млн. отговорности към Национална агенция за приходите от някогашната му компания „Гранекс трейдър“: „Към време на моето ръководство тази компания не е имала никакви отговорности. Аз нямам терзание за нередности“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР