Няма проблем българският военно-промишлен комплекс да ремонтира украинска техника, както

...
Няма проблем българският военно-промишлен комплекс да ремонтира украинска техника, както
Коментари Харесай

Зам.-министър на отбраната: Готови сме да ремонтираме украинска техника, но не знаем каква

Няма проблем българският военно-промишлен комплекс да ремонтира украинска техника, както по силата на решение на Народното събрание бе уговорено като " военно-техническа помощ ".

Това сподели пред представители на медиите заместник-министърът на защитата Йордан Божилов, който взе присъединяване в съвещание на Комисията по външна политика в Народно събрание, засекретено за публицисти. Той обаче не посочи каква техника имаме опция да ремонтираме.

" Решението на Народното събрание е ясно - споделя се " военно-техническа помощ за военна техника ". За което Министерството на защитата има подготвеност, нашите военни фабрики - ТЕРЕМ, имат опция за поправяне на огромен аспект военна техника ", сподели Божилов, не уточнявайки какво и по какъв начин, както и в какви периоди, можем да ремонтираме.

А и към момента няма публични и съответни претенции от Украйна. " Не сме говорили за нищо съответно ", посочи заместник-министърът.

И друга вест - въпреки и бидейки решено още при започване на април, през вчерашния ден страната ни е пратила необятно обещаваните 2000 каски и 2000 бронежилетки на Украйна, заяви още вторият човек във военното ведомство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР