„Няма причина да променяме мерките в училищата, в сравнение с

...
„Няма причина да променяме мерките в училищата, в сравнение с
Коментари Харесай

Проф. Денков: Няма причина да променяме мерките в училище

„ Няма причина да променяме ограниченията в учебните заведения, спрямо 15 септември имаме доста малко нарастване на броя на карантинираните учители и възпитаници “, изясни в предаването „ Лице в лице “ по бТВ министърът на образованието проф. Николай Денков.

„ Това не трябва да ни успокоява, тези епидемии са известни с това, че от време на време доста бързо се разрастват – като пожар, както се прави това съпоставяне “, добави той.

Според него доста е значимо да се съблюдават ограниченията вътре в учебно заведение, тъй като при събрани доста хора на куп, доста елементарно се популяризира вирусът. „ Тук имаме терзания, най-много, тъй като няма схващане от страна на родителите “, означи проф. Денков.

Той означи, че би трябвало да се съблюдават ограниченията и на открито. „ Поразен съм от безотговорността на хората, които са към учебно заведение и не си дават сметка, че в случай че те са инфектирани, това ще се придвижи вътре в учебно заведение “, сподели министърът.

„ И трето учителите не би трябвало да имат никакъв компромис, в случай че видят дете, което наподобява с някакви признаци. В подобен случай, детето незабавно би трябвало да бъде извеждано от клас, а РЗИ да тества другите деца “, сподели още проф. Денков.

Няма напън върху учителите да се имунизират, безапелационен беше министърът. В България приказваме единствено за непринудено имунизиране, добави той.

Какви са критериите за прекосяване към онлайн образование?

Министърът на образованието изясни и при какви условия учениците ще минават от присъствено към образование в електронна среда.
Ако дете е контактно, то се карантинира и минава единствено то в електронна среда Ако дете е болно, тогава всички негови контактни лица – децата от паралелката, минават в електронно образование Ако има 10% от децата в учебното заведение със признаци, свързани с Коронавирус и потвърдени от РЗИ, тогава се минава или на ротационен принцип или напълно на отдалечено образование
Основната разлика по отношение на предходната година е това, че ще се работи локално, напомни проф. Денков.

„ Това, което сме декларирали е, че не е правилно да останат отворени питейни заведения и спортни центрове, а учебните заведения да са затворени “, сподели още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР