Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да

...
Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да
Коментари Харесай

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

Няма политически индивид в Народното събрание, с който Българска социалистическа партия да беседва. Това разяснява говорителката на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева пред БНР и добави, че даже не става въпрос за тайфа, а за проведена незаконна група.

Това е тайфа, която има собствен предводител, собствен водач и последното гласоподаване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони единствено потвърждава това, бе безапелационна тя.

По думи на Йончева всяка година от България изтичат 11 милиарда евро поради корупция. До този извод е стигнала групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Тя уточни и че страната ни е на дъното по всички европейски индикатори макар помощта на Брюксел.

Йончева изясни, че за последните 10 години задграничните вложения са паднали 11 пъти, като за 2018 година са били с 40% по-малко, в сравнение с за 2017 година

Според нея аргументите за спада на задграничните вложения са три - корупция, липса на предвидимост и неприятна правосъдна система.

Депутатката уточни, че единствено през януари общо четири заводи са затворили, с цел да се реалокират в Румъния, където междинната заплата е по-висока.

Йончева бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да се върне в Народното събрание, без значение че от ГЕРБ са изразили подготвеност да се откажат от измененията в Изборния кодекс. Мотивът на алените е, че " са отнети правата на жителите и няма късмет за почтени избори ".

Говорителката на Българска социалистическа партия разяснява, че за първи път в Народното събрание се погазва закон, което е казус.

Ако Българска социалистическа партия не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от Народното събрание, което е законна форма на митинг, хората щяха да влязат в Народното събрание, тъй като са нарушени техните права, увери тя.

Припомняме, откакто в Народното събрание бе гласувани поправките в Изборния кодекс, които провокираха съществено неодобрение поради завишаване на прага за преференциално гласоподаване, Българска социалистическа партия разгласи, че напуща съвещанията на Народното събрание.

Социалистите не трансформираха позицията си даже и когато водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че от ГЕРБ ще дадат крачка обратно и ще отдръпват към този момент гласуваните промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР