Няма нито преднамереност, нито политически интриги в увеличението на цената

...
Няма нито преднамереност, нито политически интриги в увеличението на цената
Коментари Харесай

Булгаргаз: Няма политически интриги в увеличението на цената на природния газ

Няма нито предумишленост, нито политически интриги в нарастването на цената на природния газ. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

" Компанията ценообразува сългасно разпоредба 2, одобрена от КЕВР за 2013 година Там е ясно написано по какъв начин тъкмо се ценообразува и кои съставни елементи тъкмо влизат в цената. Съхранението и добивът се дефинират още през март месец от оператор и има проект, който прецизно се следва до началото на отоплителния сезон. Добивът стартира с началото на отоплителния сезон и приключва на 31 март идната година ", изясни Николай Павлов.
Скандалът с контракта за евтиния газ от Азербайджан и Булгаргаз става все по-голям
Да, " Булгаргаз " сезира ДАНС на 21 декември по отношение на изтекла информация по клаузи от контракта с азерския снабдител на газ. Това е не...
Прочети повече
" Булгаргаз " е 100 % държавно дружество, чийто краен принципал е Българският енергиен холдинг, т.е., крайният притежател е Министерството на енергетиката, акцентира изпълнителният шеф. С мораториума се замразяват цените на топлинната сила и топлофикациите ще закупуват газ на по-висока цена, а действително ще продават топлинната сила, създадена от този газ, на доста по-ниска цена. " Ще се появи една ликвидна дупка, т.е., безпаричие ", изясни Павлов.

" Булгаргаз " внася заявление 20 дни преди началото на доставката, т.е., на 10 декември е импортирано заявление, в което са отразени количествата и цените, които са по контракти. Има огромно повишаване на така наречен " хъбов показател " за доставка, посочи Павлов. Той удостовери, че има писмо от Азербайджан по отношение на проектоцените на азерския газ. То е получено в " Булгаргаз " на 24 декември и е изпратено до всички институции, които не попадат в възбраната за подаване на информация. До него имат достъп и Министерският съвет, и БЕХ.

Павлов съобщи, че няма визия по какъв начин информацията е изтекла в общественото пространство. " В писмото, много остро писмо, написа какви дейности би трябвало да предприеме Булгаргаз за ограничение на разпространението, ние сме алармирали и ДАНС, с цел да се види по какъв метод е стигнало това писмо до тези хора ", изясни Павлов. Азерският газ би трябвало да се доставя посредством гръцко-българския газопровод, който обаче не е приключен. Синьото гориво не може да минава през турската връзка, тъй като доставчикът има отговорности само към гръцката страна. " Булгаргаз " не дава отговор за построяването на интерконектори, безапелационен е изпълнителният шеф.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР