Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български

...
Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български
Коментари Харесай

Няма нито един заразен с коронавирус в хотел, похвалиха се от бранша

Няма нито един случай на заразяване с ковид в български хотел или по време на събитие, проведено в хотел – това демонстрира допитване на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели до членовете на организацията.

Освен че 100% от респондентите заявяват, че липсва даже индивидуален случай на заразяване в хотелите, които ръководят, всички участници в допитването показват, че доколкото им е известно, сходен случай няма и в други хотели.

Според единната система за туристическа информация (ЕСТИ), над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване от януари до септември 2020 година Също по този начин, от допитването излиза наяве, че за интервала от 15 юни, когато отпадна възбраната за осъществяване на проведени мероприятия, до момента, единствено в хотелите – членове на асоциацията са извършени общо над 800 събития – семинари, конференции, сватби, отбор билдинги и други

На фона на тези бройки, неналичието на даже едно огнище на болест в хотел е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към заплахата и ограниченията, които са подхванали за сигурността на гостите си.

Въпреки че хотелският бранш и секторът на събитията бяха едни от най-засегнатите от пандемията и въведеното изключително състояние у нас, още при оповестяването на ограниченията за сигурност от страна на здравното министерство, множеството хотели реагираха извънредно отговорно и вложиха хиляди левове в дезинфектанти, профилирано съоръжение и протоколи за сигурност, тъй че да не позволен заразяване както на гостите, по този начин и на личния състав си.

„ За разлика от места като градския превоз, където виждаме събрани хиляди хора, които не съблюдават даже обикновени правила на сигурност, хотелиерите подходиха извънредно отговорно към казуса и вкараха редица ограничения и протоколи, тъй че доколкото зависи от тях, да обезпечат оптималната отбрана на гостите и личния състав си. “, разяснява Георги Дучев – изпълнителен шеф на Асоциацията.

„ Всъщност, казусът на нашия отрасъл е, че през миналите месеци, улисани в организационни проблеми и изправени пред неизвестността на утрешния ден, хотелиерите пропуснаха опцията, ясно да осведомят обществеността както в чужбина, по този начин и в България, какъв брой съществени ограничения в действителност са взели за сигурността на своите посетители и като резултат, какъв брой безвредни са хотелите ни “, изясни той.

Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели е професионална (съсловна) организация, която сплотява мениджъри и притежатели на хотели и хотелски групи от цялата страна. Членовете на организацията ръководят общо над 10 000 хотелски стаи, основно в 4 и 5-звездния сегмент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР