Няма нищо по-вкусно от домашното производство – независимо дали става

...
Няма нищо по-вкусно от домашното производство – независимо дали става
Коментари Харесай

Как да сготвим домашна кокошка

Няма нищо по-вкусно от домашното произвеждане – без значение дали става дума за плодове, зеленчуци, подправки или месо. Домашните растения и меса са постоянно сигурни – знаеш по какъв начин е отгледано животното, че е екологично чисто и че няма никакъв късмет да ти навреди.

Ако имате опцията да похапвате домашно създадени артикули, вие сте същински късметлии. Но има ли разлика в приготвянето на домашно животно и такова купено от магазина?

Има разлика, да. Домашната кокошка има по-жилаво месо от купената. Основната причина е, че домашните животни имат повече придвижване.

За да се спасите от жилавото домашно месо, просто би трябвало да сварите кокошката преди да започнете да я готвите.

Най-добре и най-бързо ще стане, в случай че разполагате с тенджера под налягане. Варете кокошката там към час, а по-късно към този момент направете определената от вас рецепта.

 Печена кокошка

Ако разполагате с елементарна тенджера, ще би трябвало да я варите по-дълго – проверявайте понякога дали е сварено месото. След като е сварена започнете готвенето, а самият бульон, в случай че не го употребявате за гозбата, приберете. Можете различен ден да го добавите в някакво ядене или да си приготвите чорба.

Ето една рецепта за яхния, в която ще употребявате бульона от кокошката:

Яхния от домашна кокошка

Необходими артикули: 1 бр. кокошка, 3 глави лук, 2 домата, 3 пиперки, 7 – 8 картофа, червен пипер, сол, олио, магданоз

Начин на подготвяне: След като сте сварили кокошката, нарежете я на порции. След това нарежете и лука на ситно, сложете го да се запържи и прибавете в сгорещената лой и месото. След като лукът промени цвета си, прибавете 2 ч.л червен пипер и разбъркайте – последователно прибавете нарязаните пиперки и домати, налейте бульона, където се е готвила кокошката и оставете да заври.

След към 20 минути прибавете нарязаните картофи и откакто омекнат сложете подправките. Ако желаете да сгъстите яхнията, отделете 5 с.л от соса и ги оставете да поизстинат. После прибавете към соса 2 с.л брашно и разбъркайте, прибавете към яхнията, когато е подготвена, като разбърквате непрекъснато. След това оставете да се задуши към 2 минути и изключете котлона.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР