Няма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско

...
Няма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско
Коментари Харесай

Колбасите в испанската кухня

Няма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско вино, съпроводено от някой от многочислените типове испански салами. Така, както Швейцария е известна със своите сирена, Испания е фамозна с виното, зехтина и превъзходните месни деликатеси. Ето кои са най-популярните от тях:

1. Наденицата Чоризо

Чоризо или чорисо е може би най-известната испанска наденица, приготвена от свинско месо. Към него се прибавя специфична марината, приготвена от червен пипер, сол, букет от подправки, чесън и бяло вино. Консумира се както независимо, по този начин и като част от испанските предястия и съществени ястия.

2. Бизбе

 Чоризо

Този тип месен специалитет, присъщ изключително за каталунската кухня, има ярък цвят. Приготвя се от свински субпродукти и се подправя с индийско орехче, сол и бял пипер.

3. Ломо ембучадо

Този тип наденица се е трансформирала в емблематична за цяла Южна Испания, като за неин бащин дом се смята Уелва. Прави се от свинско филе, което се накисва в подправки и се изсушава за най-малко 3 месеца.

4. Чистора

Чистора съставлява дълга наденица, която има тънка форма и прилича карначе. Прави се от примес от свинско и телешко месо, подправено с букет от подправки. Може да се сервира независимо като тапас или да се изпържи с яйца.

5. Морсиля

Това е тип кървавица, приготвена от варена кръв, ориз, самун, лук и ароматни подправки. Консумира се най-много в Астурия, откъдето произлиза.

6. Салчичон

Това е свинска наденица със сланина и подправки, която се сервира или като тапас или се употребява за приготвянето на сандвичи.

 Салчичон

7. Бутифара бланка и Бутифара негра

Представляват надлежно бяла и черна наденица, които са присъщи за Каталуния. Без тях няма по какъв начин да се подготви каталунската яхния Ескудел.

8. Чорисо де Теруел

Както подсказва името, този салам е присъщ за Теруел. Представлява тип наденица от свинско месо, бекон, сол и голям брой подправки.

9. Собрасада

Състои се от свинско месо, смесено със сол, червен пипер и черен пипер. Използва се най-вече за сандвичи.

10. Фует

Каталонски месен деликатес, който има формата на бич, откъдето произлиза и името му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР