Няма никакъв риск от рязко увеличаване на цените. Механизмите защитават

...
Няма никакъв риск от рязко увеличаване на цените. Механизмите защитават
Коментари Харесай

Денков: Няма риск от рязък скок на цените

Няма никакъв риск от внезапно увеличение на цените. Механизмите пазят потребителите. Това няма да се случи. Гарантирам го, дали ще се усилят с 2% - може, само че могат и да се понижат значително. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков. 

Относно наложеното несъгласие на президента върху Закона за енергетиката, министър председателят сподели: „ Тази либерализацията трябваше да се случи. Говорим за правилник от 2019 година и България закъснява в допълнение, по отношение на договорите, които е подписала. От втора страна при подготовката на закона за енергетиката, в тези промени бяха направени механизми,  за да не се случат страшните апокалиптични сюжети, които опозицията се опитваше да стартира. Вчера излезе известие Европейска комисия сподели, че приготвят тъкмо подобен тип механизми, точно да могат да бъдат предпазени уязвимите ". 

За ограниченията, които касаят цените в комерсиалните вериги, министър председателят заяви, че министърът е разискал мярката с търговците. „ Има схващане, че те самите би трябвало да положат старания, тъй като са заинтригувани България да бъде част от Шенгенството пространство и Еврозоната. Това би било от изгода както за страната, по този начин и за тях като огромни стопански оператори. Това е наша обща задача, да свалим инфлацията и да повишим доверието на потребителите ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР