Няма как да не натоварите черния си дроб, а и

...
Няма как да не натоварите черния си дроб, а и
Коментари Харесай

Вредите, които храната и алкохолът по празници причиняват на черния дроб

Няма по какъв начин да не натоварите черния си дроб, а и целия си организъм по празниците при отрупана софра. Все отново, по тази причина са тези дни – да се съберете към масата с най-важните хора, да се смеете, да си разказвате истории, да похапвате сладко, сладко...

Само дето черният ви дроб не е на същото мнение. Той усеща всяка хапка и всяка глътка, с която го гостите и да - несъмнено може да го затрудните, в случай че прекалите. Ето какви вреди може да му аргументите и по какъв начин да избегнете това.

Алкохолът

 Вредите, които храната и алкохолът по празници предизвикват на черния дроб

Когато изпиете две или повече напитки, черният дроб се задейства и стартира да сортира: той трансформира алкохола в организма в безвредна вода и въглероден диоксид, който вие след това изхвърляте или издишате. Придържа се към всичко, което може да употребява, като антиоксидантите във виното или въглехидратите в бирата. Целият развой затруднява черния дроб, само че метаболизмът на алкохола основава тип холестерол, който тялото може да употребява.

Обикновено, в случай че ядете и пиете умерено, това би било във ваш плюс - до момента в който не изпиете още няколко напитки. Ако прекалявате с храната и алкохола непрестанно, черният дроб се шокира и всякога се възвръща по-трудно. Накрая се стига до инфектиране и ликвидиране на чернодробни кафези. Това може да докара до съществени болести и съдбовен край. Достатъчни са 3 препивания с алкохол, с цел да провокират сериозен проблем.

Храната

 Вредите, които храната и алкохолът по празници предизвикват на черния дроб

Не единствено алкохолът може да подлуди черния ви дроб. Храната също има това умеене, и по-точно прекаляването с нея. Освен увеличение на тежестта, мазнините могат да провокират същите вреди върху черния дроб.

Как да се възстановите?

 Вредите, които храната и алкохолът по празници предизвикват на черния дроб

Черният дроб може да се регенерира, в случай че спрете да го натоварвате и му дадете тази опция. Противно на изказванията или слуховете, не са ви нужни никакви субстанции. Той се възвръща по натурален метод. Месец без алкохол може да помогне за преодоляване на възпалението, понижаване на мазнините и филтриране на организма. За да не се стига до сходни интервали и обстановки, без значение дали има мотив или не, не прекалявайте. Уповавайте се на умерените глътки и хапки, с цел да се чувствате добре, създавайки баланс в организма си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР