Няма идеална конфигурация, която да продължи изчегъртването на модела “ГЕРБ”.

...
Няма идеална конфигурация, която да продължи изчегъртването на модела “ГЕРБ”.
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Не бива партиите на промяната да рискуват с трети избори

Няма идеална настройка, която да продължи изчегъртването на модела “ГЕРБ”. Трябва да се вършат взаимни отстъпки, тъй като трети избори ще бъдат извънредно рисковани и с извънредно незнаен резултат. Не си коства партиите, които желаят да трансформират нещата, да рискуват с подобен ход.

Това съобщи пред " Дарик радио " политологът и учител по публицистика доцент Иво Инджов.

Според него несъмнено е, че държавно управление в границите на този парламент ще има. За да се стигне до този миг обаче съгласно доцент Инджов от " Демократична България " би трябвало да понижат " критикарската изразителност ". От " ИТН " пък би трябвало да създадат някои отстъпки.

" Знаете, че препъникамъните са два - желаят се подписани съглашения по избрани политики и цели и да се разиска авансово състава на кабинета, а не той да се гласоподава в пленарна зала непосредствено ", разяснява още доцент Инджов.

Той изрази вяра, че общата остра изразителност по адрес на министрите в служебния кабинет от страна на Движение за права и свободи и " ИТН " е по-скоро съвпадиение.

" Ако тези общи позиции против наличието на служебни министри в новия кабинет са резултат от някакво подмолно съглашение, тогава нищо положително не чака “Има подобен народ”, счита политологът.

По думите му в случай че това държавно управление бъде образувано, без значение дали ще е с първия мандат, или ще е при третото разпределяне на картите, ще е подвластно от тематичните болшинства в Народното събрание.

Според доцент Инджов казусът с оферти за министър председател Пламен Николов е неналичието на социална идея или обществени позиции, зад които застава.

" Да, има добра професионална биография, да - добра академична подготовка. Да, владее непознати езици. Но нали не си представяме, че един министър председател, било то при тази странна настройка, която се задава, ще бъде главно управител? Той би трябвало да взема политически решения, тъй като политическите проблеми в България неимоверно доста се изостриха от предходната година до момента. Търси се смяна, само че не може да се откри сполучливата формула ", уточни още доцент Инджов.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР