Няма единица мярка за умен човек. И често слагат знака

...
Няма единица мярка за умен човек. И често слагат знака
Коментари Харесай

Вие сте умни, ако...

Няма единица мярка за интелигентен човек. И постоянно поставят знака за тъждество сред „ интелигентен ” и „ сполучлив ” човек. Да, може да се одобри че е по този начин, когато:.

Не пренебрегвате опциите да пестите

Ако си мислите, че богатите си живеят живота и единствено харчат, надълбоко грешите. Силните на деня знаят и почитат цената на всичко, извоювано от тях. Разбира се, няма потребност да се изпада в другата прекаленост и спестовността да се изражда в лакомия или сребролюбие.

За да държите под надзор личните си финанси би трябвало да се научите да избягвате непланирани и ненужни разходи. А също по този начин и да не плащате по два пъти за една и съща услуга – да вземем за пример, в случай че имате високоскоростен интернет, за какво ви е кабелна телевизия?!

Не разчитате на други мозъци

Не е задоволително да имаш ослепителен разум и присъщ разсъдък, би трябвало и да знаеш по какъв начин да ги използваш. На първо място това значи да не разчитате на некомпетентни и завистливи «съветници», да не се предоверявате на непознатото мнение. Дори и когато чувствате, че имате потребност от помощ – първо погледнете обстановката от различен ъгъл. Прибягвайте към услугите на другите единствено в случай че сте изправени пред в действителност неразгадаем проблем.

Не действате безконтролно

Умните хора си разрешават да се провиснал, да се майтапят и веселят в случай че обстановката го изисква. Но постоянно са наясно до каква степен е тънката граница, която не трябва да се прекрачва. Безотговорността допуска тотална неорганизираност, необузданост и липса на самоконтрол. Умните хора не позволяват неприятни обстановки, подбудени от безнаказаност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР