Няма друга такава фраза, която да се тълкува толкова погрешно,

...
Няма друга такава фраза, която да се тълкува толкова погрешно,
Коментари Харесай

Обичам те, въпреки че ме нараняваш

Няма друга такава фраза, която да се пояснява толкоз неправилно, колкото тази: „ безусловна обич “.

Често използваме този израз като опрощение да останем в неприятни връзки или от боязън да не се окажем сами.

Използваме я като претекст да преследваме идеала си за съвършена връзка, даже когато не сме изключително сигурни какво съставлява тя.

Използваме я, когато споделяме: „ Вярвам в брака “ или „ Вярвам, че мога да обичам някого, до момента в който и той ми отвръща със същото “, или „ Аз съм набожен и желая да обичам абсолютно “ или „ Не ме интересува какво предизвикват, аз въпреки всичко обичам – нали това значи безусловната обич “.

Безусловната обич в действителност значи: „ Обичам те, без значение какво се случва “, само че не значи: „ Обичам те, без значение какво ми причиняваш “.

Безусловната обич значи: „ Обичам те, без значение от компликациите в живота ”, значи: „ Обещавам да не ти викам, единствено тъй като съм имал неприятен ден “…

Какво значи да обичаме абсолютно

Първоначалният блян за брака включва обич и почитание, грижа един за различен – и в беднотия и в благосъстояние, и в болест и здраве.

С други думи: при всевъзможни условия, без значение дали сме небогати или богати, ядосани или щастливи, заболели или здрави. Без значение лято ли е, или зима. Независимо от изискванията, аз ще те обичам, ще те уважавам и ще те оценявам.

Безусловна обич обаче не значи „ Обичам те, макар че ме нараняваш “

Това не участва в нито един брачен обет. Никой не дава сходно заричане нито в сватбения си ден, нито когато се обвързва с някого. И не би трябвало.

Ангажиментът следва да завърши, когато възникне повтарящо се пострадване или когато се окажем във връзка, в която сме жертви на злоупотреби като нападателно държание, невярност и други

Безусловната обич значи: „ Обичам те. Любовта е деяние и ти си първият, който вземам с мен. “

Безусловната обич значи: „ Обичам те, без значение от изискванията, без значение от тежестта на живота от време на време, без значение какъв брой печален, отчаян и обезверен се усещам, аз няма да не помни, че съществуваш и няма да спра да те обичам “.

Ако сме здрави и уравновесени персони, би трябвало да сложим граници и твърдо да ги съблюдаваме

Ние сме тези, които вземат решение кой да остане в живота ни и кой да си тръгне. Ние сме тези, които би трябвало да основат и съблюдават тези стандарти, даже когато срещнем някого, с който желаеме да се установим.

Много хора се разстройват, в случай че сътрудникът им не трансформира някои особености в характера си: „ Той е толкоз разпилян! “ или „ Тя е толкоз разсеяна “. Но сходни реакции са неприятни! Защо това не бе спънка при започване на връзката ви, а в този момент е? Кое е по-различното?

Разбира се, не става дума за ужасни неща като изневери, оскърбление и различен тип злоупотреби. Говорим за естествените човешки недостатъци.

Говорим за дребните дразнители, които са съществували както при започване на връзката ви, по този начин и в този момент. Ако сте ги пренебрегвали преди, просто продължавайте да ги пренебрегвате и в този момент.

Ако обещано нещо ви нервира толкоз доста, пробвайте се да намерите дружно някакъв компромис, само че не позволявайте то да утежни връзките ви.

От друга страна, в случай че държанието на колегата ви фактически е проблематично и ви наранява, за какво позволявате това да продължава, а не излезете от тази връзка?

Не се насилвайте да търпите недопустимо държание, разговаряйте с колегата си и в случай че нещата не се трансформират, приключете тази връзка.

Не е почтено обаче да влизаме в връзки, вибриращи от нашите мощни упования половинката ни да се промени. Това е неточност, която е добре да не допускате в бъдеще.

Не позволявайте на никого да ви каже, че в миналото сте дали заричане да го обичате, а в този момент излиза, че сте го лъгали. 

От друга страна, в случай че имате добър сътрудник, с който ви е хубаво и уютно, вие в действителност поемате сериозен ангажимент.

Безусловната обич значи, че не обичате този сътрудник, единствено когато изискванията са удобни, само че спирате да го обичате, когато не помни да съблюдава обещанието си да напазарува, да вземем за пример. Обичате този сътрудник, без значение какви нелепости, пропуски и неточности прави.

Силата на двойката не зависи от това какъв брой добре си прекарва на пикници и футболни мачове. Силата на двойката зависи от това по какъв начин реагира, когато има вихър, когато покривът тече, бебето плаче, а кучето би трябвало да се изведе.

Можете да се справите с това или просто един ден да се уморите и да се разделите.

Силната, „ безусловната обич “ значи, че двойката е работеща
Възможно е да има спорове, крясъци, сълзи, само че без значение от това уважението сред сътрудниците съществува и двамата дружно не стопират да работят за положителното на връзката, а не за това да завоюват даден спор или да победят в следващия скандал.

С течение на времето някои двойки претърпяват доста разочарования, свързани главно с осъзнаването, че неприятните неща във връзката им са доста повече от хубавите.

Добре е в точния момент да си дадете сметка дали това фактически е индивидът за вас, само че се стремете да си дадете рационален отговор, съгласуван с в действителност значимите критерии, определящи комфорта и щастието ви, а не съгласуван с дребните дефекти, които ви нервират, само че които всички ние имаме.

Много двойки се карат за разсеяността, само че това е напълно естествена човешка линия.

Не казвайте: „ Ако ме обичаше абсолютно, щеше да затваряш проклетата паста за зъби “. Безусловната обич не пречи да вършим глупави и дразнещи неща.

Обичайте и почитайте колегата си, той ще оцени това и ще ви отвърне със същото.

Обръщайте се един към различен с добрина, като приемате търпеливо дребните неща, които ви нервират.

Приемайте човешките недостатъци, които не са в положение нито да разбият сърцето ви, нито да ви доведат до нервен рев.

Ако се чувствате уютно във връзката си, в случай че с колегата си имате една и съща настройка за живота, сходни разбирания и морал, то безспорно ще ви е елементарно да преглътнете дребните му дефекти, с цел да запазите спокойствието между тях.

Но в случай че сте жертва на нездравословно държание, не оправдавайте оставането си в тази връзка с фразата: ”Защото го обичам абсолютно ”.

Имайте храброст да си тръгнете, с цел да намерите този, който в действителност заслужава вашата безусловна обич.

източник: psychology.framar.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР