Qualcomm популяризира своя процесор Snapdragon X Elite като решение, което

...
Qualcomm популяризира своя процесор Snapdragon X Elite като решение, което
Коментари Харесай

Acer, Dell, HP и Lenovo обявиха първите ИИ-лаптопи с Arm-чипове Snapdragon X на Qualcomm

Qualcomm разпространява своя процесор Snapdragon X Elite като решение, което ще направи гражданска война на пазара на мобилни чипове за портативни компютри. Процесорът дава обещание продуктивност, равна на тази на чиповете на Intel, AMD и Apple, като в същото време ще поддържа дълъг живот на батерията.

Acer, Dell, HP и Lenovo към този момент демонстрираха свои разновидности на високопроизводителни преносими компютри, основани на Snapdragon X Elite.

Acer първа вкара процесорите на Qualcomm в своите преносими компютри Swift. Резултатът е Swift 14 AI, който предлага висока продуктивност, дълъг живот на батерията и е планиран да бъде един от най-енергоефективните преносими компютри с Windows 11 на пазара. Той разполага с 14,5-инчов IPS екран с резолюция 2560 × 1600 пиксела и периодичност на освежаване 120 Hz, има алуминиево шаси и тежи към 1,67 кг. Лаптопът ще се предлага с процесор Snapdragon X Elite X1E-78-100 с 12 ядра или Snapdragon X Plus X1P-64-100 с 10 ядра.

Swift 14 AI (известен също като SF14-11) ще бъде пуснат в продажба през юли на цени, започващи от 1 099 $ за версията, задвижвана от 10-ядрения чип Snapdragon X Plus.

Dell XPS 13
Dell ще употребява най-новия мобилен чип Snapdragon X Elite на Qualcomm във флагманския си преносим компютър XPS 13, който ще предлага усъвършенствана продуктивност и живот на батерията.

Лаптопът е доста стилен, тежи единствено 1,2 кг, а дебелината му е 15 мм. Алуминиевият корпус и стъклото Gorilla Glass 3 от Corning го вършат устойчив и лек. Екранът е с диагонал 13,4 инча, като има и версия със сензорен OLED-екран. Новият артикул може да се конфигурира както с процесор X1 Elite X1E-80-100, по този начин и с X Plus X1P-64-100. Dell стартира да приема предварителни поръчки за XPS 13 от 20 май, като цените стартират от 1299 $.

Dell Inspiron 14 Plus

За тези, които търсят по-достъпен компютър, Dell показа и модела Inspiron 14 Plus с чип Snapdragon X Elite, който наподобява сходно на версията, основана на Intel. Цената му стартира от 1099 $, само че в спецификациите се загатва единствено по-малко мощният чип Snapdragon X1 Plus X1P-64-100.

HP също реши да добави линията си от преносими компютри с нови модели, основани на чиповете Snapdragon Elite на Qualcomm.

Компанията показа две устройства: OmniBook X AI и бизнес насоченият EliteBook Ultra G1q AI. И двата модела имат 14-инчови екрани, компактни корпуси, поддръжка на Wi-Fi 7, 5-мегапикселова предни инфрачервени уебкамери и по два високоговорителя. HP твърди, че преносимите компютри могат да работят до 22 часа без зареждане с помощта на чиповете Snapdragon. Цената на OmniBook X стартира от 1199 $, а продажбите ще стартират на 18 юни. EliteBook Ultra ще бъде по-скъп, като цената му ще стартира от 1699,99 $.

Lenovo Yoga Slim 7x
Lenovo, от своя страна, реши да заложи на чипове Snapdragon X Elite в два продукта: Lenovo Yoga Slim 7x и ThinkPad T14s Gen 6.

Що се отнася до Yoga Slim 7x, компанията твърди, че при тегло от единствено 1,28 кг и дебелина от единствено 12,9 мм, преносимият компютър е необикновено мощен за своите размери. Той ще бъде пуснат в продажба през юни на цени, започващи от 1199 $.

Lenovo ThinkPad 14s Gen 6

ThinkPad 14s Gen 6 също ще стартира да се продава през юни, само че на по-висока начална цена от 1699 $. Той е ориентиран към бизнес потребителите и съдържа всички познати характерности на дизайна, открити в по-ранните модели ThinkPad 14s. Лаптопът разполага с 14-инчов екран, тежи още по-малко – 1,24 кг и поддържа до 64 GB LPDDR5x RAM. Потребителите могат да останат свързани с помощта на Wi-Fi 7 и опционалните благоприятни условия на 5G Sub 6.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР