Интуицията е нашият вътрешен глас, който ни нашепва отговори и

...
Интуицията е нашият вътрешен глас, който ни нашепва отговори и
Коментари Харесай

Защо интуицията е по-мощна от интелекта

Интуицията е нашият интуиция, който ни нашепва отговори и ни насочва по пътя, когато логиката и разсъдъкът са изчерпали своите благоприятни условия.

Тя е вродена дарба, която ни свързва с по-дълбоките равнища на съзнанието и ни дава достъп до информация, която е отвън обсега на сетивата ни.

Въпреки че постоянно се подценява, интуицията е мощен инструмент, който може да ни помогне да вземаме по-добри решения, да построяваме по-силни връзки и да живеем по-пълноценен живот.

Човешката история е изпълнена с образци за хора, които са постигнали невероятни неща, като са се доверили на интуицията си.

Учени като Архимед и Айнщайн са описвали моменти на ненадейно просветление, които са довели до революционни открития.

Предприемачи като Стив Джобс и Ричард Брансън са говорили за значимостта на това да се следва вътрешния глас, даже когато той опонира на логиката.

А художници и музиканти са черпили ентусиазъм от интуицията си, с цел да основат шедьоври, които са докоснали сърцата на милиони.

Но по какъв начин тъкмо работи интуицията?

Невролозите към момента разгадават мистериите на мозъка, само че се счита, че интуицията е обвързвана с активността на лимбичната система, която е виновна за страстите, паметта и вземането на решения.

Когато сме интуитивни, ние обработваме информация на подсъзнателно равнище, като вземаме поради освен логическите обстоятелства, само че и страстите, прекарванията и даже едвам доловими сигнали от околната среда.

Развиването на интуицията е развой, който изисква време и процедура. Ето няколко метода, по които можете да започнете:

Обърнете внимание на вътрешния си глас: 

Не го игнорирайте, даже когато наподобява абсурден. Помислете върху възприятията си и инстинктивните реакции, които имате в разнообразни обстановки.

Практикувайте самовглъбяване:

Медитацията и други практики за усмиряване на мозъка могат да ви оказват помощ да се свържете с по-дълбоките си равнища на схващане и да чуете по-ясно интуицията си.

Доверете се на себе си:

Колкото повече се доверявате на интуицията си, толкоз по-силна тя ще става. Не се опасявайте да вършиме неточности – те са част от процеса на образование.

Наблюдавайте другите:

Обърнете внимание на хората, които наподобяват естествено интуитивни. Какво вършат те, с цел да се свържат с вътрешния си глас? Можете ли да научите нещо от тях?

Интуицията не е чудо, само че е мощен инструмент, който може да ни помогне да живеем по-пълноценен и сполучлив живот.

Като се научим да я слушаме и да й се доверяваме, можем да отключим капацитета си и да реализираме неща, които в никакъв случай не сме считали за вероятни.

Така че, отворете мозъка си за опцията, която интуицията предлага, и вижте къде ще ви води тя!

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ  в  Телеграм :

Вижте още: ИНТУИЦИЯТА – ДАРБАТА „ ДА ВИЖДАШ ОТВЪТРЕ “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР