Няма дискриминация, ако дете без задължителните ваксини не бъде допуснато

...
Няма дискриминация, ако дете без задължителните ваксини не бъде допуснато
Коментари Харесай

ВАС реши, че задължителните ваксини не са дискриминация

Няма дискриминация, в случай че дете без наложителните ваксини не бъде позволено до общинска детска градина. Това реши Върховният административен съд, който отмени решението на Административния съд в Сливен. С него предишния октомври по тъжба на духовник бе оповестено за дискриминационно условието за слагане на ваксини на децата като наложително за посещаване в детска градина.

Казусът стигна до висшата инстанция, откакто РЗИ-Сливен отхвърли да допусне посещаване в общинска детска градина на дете, на което не са сложени наложителните ваксини. Родителите сезираха Комисията за отбрана от дискриминация, която отхвърли жалбата им. Административният съд обаче анулира решението на комисията.

Върховните съдии Йовка Дражева, Анна Димитрова и Тинка Косева обаче одобряват, че изискването за показване на данни от персоналния доктор за имунизационния статус на детето като изискване за банкет в детска градина няма дискриминационен темперамент, тъй като не опълчва едни групи деца на други. Задължителните имунизации, планувани в закона и разпоредба, се вършат за предотвратяване на жителите от заразни заболявания, които могат да прераснат в епидемии. Чрез тях страната съхранява здравето и живота на всички, освен на тези, които подлежат на имунизация, изясняват съдиите. Тяхното решение е дефинитивно.
Съд реши, че на градина би трябвало да вървят и деца без ваксини
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР