Няма данни за сериозни нарушения по време на изборния ден,

...
Няма данни за сериозни нарушения по време на изборния ден,
Коментари Харесай

Ива Лазарова: Не се наблюдават сериозни нарушения на изборния процес

Няма данни за съществени нарушавания по време на изборния ден, заключи Ива Лазарова от Института за развиване на обществената среда в изявление за БНР.
Сред отклоненията от положителната изборна процедура Лазарова открои неналичието на осведомителни материали, закъснели членове на СИК при започване на изборния ден, покровители и политически представители без обозначителни знаци.

Отчита се още незадоволителна подготовка на членовете на секционните комисии . Някои от тях са съумели да се включат едвам в последните дни след завършили към този момент образования.

„ Например в 99 секции на територията на 23 РИК се заменят 190 от членовете на комисии, безусловно три дни преди изборния ден. “

Докато в по-големите градове се вижда съблюдаване на отстоянието на членовете на СИК от гласоподавателите при предоставяне на инструкции , то в по-малките обитаеми места хората от комисиите дават упътвания от много по-близо.

„ И въпреки всичко сигналите ни не са за недобронамерено държание от страна на комисиите “, уточни Ива Лазарова.

Дори в секциите, които Институтът за развиване на обществената среда е разпознал като рискови и на фона на засиленото полицейско наличие, изборната интензивност е много ниска и наблюдаващите не алармират за никакви съществени нарушавания , акцентира тя.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР