Няма да те шокираме с това твърдение, че бавното ядене

...
Няма да те шокираме с това твърдение, че бавното ядене
Коментари Харесай

За стройна фигура яжте бавно

Няма да те шокираме с това изказване, че бавното ястие и дребните хапки спомагат за...по-малко ястие. Отдавна се знае, че бързото ястие е нездравословно, а също и разсейването по време на хранене.

Всички сме привикнали да се храним до момента в който вършим нещо друго - работим пред компютъра, гледаме филм, даже от време на време ядем на крайник, когато нямаме никакво време.

Ясно е, че не можем да избегнем това, само че можем най-малко да се опитаме да ядем на по-малки хапки. Когато сме разсеяни с друго, гълтаме по-голямо количество храна едновременно, а това затруднява доста организма ни в опитите да обработи храната.

Това се потвърждава и от опит на холандски учени. Те предиздвикали участници в проучването да ядат чорба, до момента в който гледали 15-минутна анимация. Изследователите открили, че хората, които се хранели на дребни глътки, консумирали към 30% по-малко чорба от другите участници. При всички тях разсейването по време на храненето довело до общо нарастване на признатата храна.

Изводът е, че когато намалиш количеството на хапките, намаляваш и количеството на признатата храна. А ние ще ти напомним, че е хубаво да ядеш постепенно и да дъвчеш доста.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР