Няма да се уморим да повтаряме, че закуската е най-важното

...
Няма да се уморим да повтаряме, че закуската е най-важното
Коментари Харесай

Най-добрите каши за закуска

Няма да се уморим да повтаряме, че закуската е най-важното ястие за деня, тъй като това е по този начин. Правилно подбраната закуска е това хранене, което ще ни държи сити през целия ден. В близкото минало мнозина от нас са започвали деня си вкусна каша, само че последователно тази здравословна закуска е била изместена от сандвичите, разните му там типове мюсли и какво ли не.

Истината е, че кашите са отличен вид за закуска, подобаваща както за дребни, по този начин и за пораснали деца.

Ето и три от най-хубавите каши за закуска, с които да се погрижите за здравето на цялото семейство

Овесена каша

Безспорен водач измежду кашите за закуска е овесената каша, която може да участва на масата ви всеки ден от седмицата. Освен че е доста лесна за подготвяне, тя разрешава да бъде приспособена съгласно усета на всеки вкъщи.

Достатъчно е да сварите овеса да подготвеност и да оставите всеки член на фамилията да го гарнира както му харесва - с плодове, сметана, мляко, чия, ядки или каквото избира.

Овесената каша е доста богата на фибри, които са чудесно средство за понижаване на холестерола. Освен това тя се отличава със забележително ниско наличие на мазнини, както и с така наречен Бавни захари, които ни държат сити да по-дълго време, тъй като държат под надзор равнищата на инсулин в организма.

За да бъде оптимално потребна закуската ви от овесена каша, никога не добавяйте спомагателна захар към нея.

 каша с елда за закуска

Каша от елда

Един от продуктите, които се радват на все по-нарастваща известност, е елдата. В предишното тя постоянно е била неверно причислявана към фамилията на житните храни, което е довело до нейното отбягване от хората, които страдат от нетърпимост към глутен.

Истината е, че елдата принадлежи към фамилията на лапада, тя не съдържа никакъв глутен, само че за сметка на това е извънредно богата на антиоксиданти, фибри и минерали.

Малко прочут факт е, че в елдата се съдържат многоповече белтъчини, в сравнение с в живото и за разлика от него е богата на лизин.

Препоръчваме ви да започнете деня си с каша от елда, с цел да намалите напрежението, да подпомогнете лекуването на депресии и да облекчите някои прояви на под паника офанзиви.

В композиция с мляко ще освежите мозъка си рано заран, ще повишите равнищата на глутатион -изключително значим за здравето на мозъка ензим, който пази мозъчната тъкан от разнообразни метаболитни отрови.

Каша от просо

 каша от просо Снимка: Илиана Първанова

Просото е измежду обичайните житни култури, които са типични за нашия район. В наши дни хората свързват просото нормално с храна за домашни любимци, като птици, папагали, само че истината е, че тази зърнена просвета има извънредно богата история, която може да се наблюдава обратно в предишното.

Смята се, че просото е било съществена храна за хората, които са обитавали Африка и Северна Азия. Дори и през днешния ден близо една трета от популацията на света употребява просо под една или друга форма.

Друга причина да предпочетете кашата от просо за закуска е, че то е безглутеново. Освен това даже една порция от него ще достави на организма ви солидни дози силиций, магнезий, мед и други

Вареното просо има пухкава текстура, която го отличава от останалите пълнозърнести храни, то наподобява на картофено пюре с него изразен орехов усет. Отлична концепция ще е да добавите към него обезкостени фурми, канела, кардамон или портокалов сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР