Няма да се коалираме предизборно с никого. Това заяви лидерът

...
Няма да се коалираме предизборно с никого. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Няма да се коалираме предизборно с никого, няма смисъл

" Няма да се коалираме предизборно с никого ". Това съобщи водачът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов по време на конференция, предавана онлайн по телевизия 7/8. В конференцията участваха и някогашните депутати Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.
 
" Преди години имаше един дипломат на Съединени американски щати, с който се уважавахме - Джон Байърли, който говореше български. Той направи огромен жест към мен - подари ми да хвърча със аероплан F-16. Аз отидох в базата до Пловдив, и когато тогава се появи Радев, който беше началник на Военновъздушни сили, американските водачи се изпънаха и застанаха в поза. По-късно му споделих, че би трябвало да се занимава с политика. Откак е президент, съм го виждал един път от дълго време. Не сме водили никакви диалози с него за нашата концепция, която е отдавнашна ". Така той изясни концепцията им за нов референдум, за който към този момент събират подписи. 
 
В понеделник Има Такъв Народ започнаха да събират подписи за осъществяване на референдум за смяна на формата на национално ръководство от парламентарна на президентска република. Инициативният комитет за референдума е управляван от самия Трифонов, а измежду членовете има някогашни депутати от партията му, която не съумя да влезе в Народното събрание на изборите през ноември.
 
Точната дефиниция на въпроса, който би трябвало да бъде заложен на референдума, е: " Подкрепяте ли произвеждането на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна в президентска република? ".
 
Има Такъв Народ разполага с тримесечен период, с цел да събере нужните подписи и да ги внесе в Народното събрание, в противоположен случай процедурата ще бъде прекъсната като несполучлива. За да бъде прегледано в Народното събрание, под настояването би трябвало да има 200 000 подписа на българи с изборни права, а с цел да стане наложително провеждането на референдума - трябват най-малко 400 000 подписа.
 
 Слави Трифонов Слави Трифонов Източник: Скрийншот видео кадър
" Много ясно споделих и през вчерашния ден избрах да го пусна във Facebook – защото дълго време се представям по малкия екран, въпреки това съм обект на жълт интерес към този момент толкоз доста години, не мога да кажа, че съм привикнал, взех решение, което не е вярно – да не депозирам деклараци ", разяснява той проблема с неподадената си преди време имуществена декларация.
 
" Това обаче имаше своето следствие - органите, които се занимават с това, ме накараха да платя санкция. Правени са ми инспекции, доколкото знам, само че сега продължава да ми се прави инспекция, за всичко, което владея. Така че органите, които би трябвало да знаят – знаят. И в този момент ще знаят всички, откакто подам декларация. В последна сметка си споделих, че е извънредно време да постъпя чисто законно и си подадох декларацията ", сподели Слави Трифонов.
 
Тошко Йорданов се усъмни в ниския резултат на Има Такъв Народ през ноември. " Изпитвам съществени подозрения дали резултатът ни фактически е бил 3,8%. Свиленски в прав текст сподели от парламентарната естрада, че Кирил Петков е предложил да му даде кодовете за машините, в случай че изтеглят предлагането за хартиената бюлетина ", разяснява той.

На журналистически въпрос кои адвокати съветват Има Такъв Народ по въпроса за президентската република, Слави Трифонов отговори: " Единият се споделя Иван, другият Петкан, а третият Драган... Защо би трябвало да ви споделяме? ".

Чалга артистът Слави Трифонов разяснява й песента, която сценаристите му написаха за Лена Бориславова. " Това е просто някакъв анекдот. Това не е изключително смешна хумореска, просто човек би трябвало да се майтапи с тези неща. Няма идеология в това, хората в политиката би трябвало да бъдат осмивани. Затова аз съм осмиван, Лена Бориславова е осмивана и Бойко Борисов е осмиван ", сподели той.
 
Ивайло Вълчев разяснява, че фактически това е една не изключително умна смешка, тъй като е направена за развлечение. По думите му в същото това предаване водещите постоянно се майтапят и със себе си.
" Ако някой се сърди, да отиде в Самоков да си сади картофи и никой няма да му обръща внимание ", съобщи Трифонов и добави, че те са правили хиляди такива песнички, само че че хората не са се обидили.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР