Няма да се кача на трибуната на ръководството на Народното

...
Няма да се кача на трибуната на ръководството на Народното
Коментари Харесай

Вигенин: Този парламент удари дъното


Няма да се кача на трибуната на управлението на Народното събрание, до момента в който там е човек като Марешки, наказан на втора инстанция, разгласи пред БиТиВи зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той бе безапелационен, че „ дъното, до което стигнахме в този състав на Народното събрание в действителност е неописуемо “. Той чака скоро да се постави завършек на този парламент и в идващия сходни неща да не се случват.

Вигенин напомни, че от Българска социалистическа партия са поискали Веселин Марешки да се отдръпна от този пост, до момента в който съдът не се произнесе на последна инстанция.

Социалистът разяснява и напускането на шестима от депутатите на ПГ на левицата. Ходът на шестимата ми сътрудници за мен е неясен, сподели Вигенин. Според него рецензиите към Корнелия Нинова са неоснователни. Едни и същи хора хвърлят обвинявания във въздуха, счита той.

Немалко от дейностите в последните месеци, в това число и напускането на шестимата, не могат да намерят логическо пояснение. Мисля си, че имат друга мотивация. Този ход е неясен, защото нищо в парламентарната група не се е трансформирало. Те напущат и партията. Само Жаблянов разгласи, че остава, подсети Вигенин.

Обвиненията, че надали не Българска социалистическа партия била вождистка партия не са вярни. Това са хвърлени във въздуха изказвания и към този момент никой не има вяра на тях. Ще преодолеем и това, ще минат още няколко дни и всички, ще видят, че Българска социалистическа партия е една друга партия, уточни още зам.-председателят на Народното събрание. Нека сериозните гласове бъдат градивни, прикани той.

Вигенин чака още вътрешнопартийни офанзиви. По думите му има хора, които са в партията, с цел да я тровят от вътрешната страна.Той дефинира като спекулации изказванията, че връзките сред президента и левицата са в точка на заледяване.

Ако по някои въпроси вижданията ни съответстват, това е добре. Но това не значи координирани дейности. Той е президент. Ние сме парламентарна съпротива. На идващите избори ще бъдем и ръководещи, безапелационен бе Вигенин.

Според Кристиан Вигенин министър председателят Борисов прави опит да си купи снизхождение от другата страна на океана, говорейки за пазаруване на още изтребители.

Вигенин, който е и някогашен външен министър, разяснява и отчета на Европейската комисия за върховенството на закона.

Този отчет е справедлив. Но за разлика от министъра на правораздаването, не мога да кажа, че е позитивен. Не съм виждал по-сив отчет даже в годините, в които бяхме най-зле. Тук няма една дума поощрение или вяра, че нещо ще се случи в идните няколко месеца, уточни той. И добави, че отчетът е тъмен, споделя се, че мониторингът остава. Дори не се предлага преустановяване на мониторинга. За страна, която има претенциите, че е подготвена да излезе от мониторинговия механизъм, този отчет не дава съображение да мислим по този начин, безапелационен бе Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР