Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде

...
Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде
Коментари Харесай

БСП и Ваня Григорова спешно събраха журналисти: Може ли да бъде свален Васил Терзиев!?

„ Няма да позволим нашата победа на локалните избори да бъде открадната и по тази причина ще се борим до дъно пред съда. Местните избори бяха извънредно сполучливи за нашия претендент. Резултатът, който постигнахме, беше плод на нашия труд. Градът в момента виждате сами е в бедствено състояние “.
Това сподели на брифинг Иван Таков от БСП-София по отношение на оспорването на резултатите от изборите, бюджета на столицата и рецесията в общинския съвет.
Те допълниха, че желаят да се откри дали въпросните флашки са били манипулирани. Има формирани над 400 протокола за машинното гласоподаване, което удостоверява, че сериозна част от гласоподавателите не са могли да упражнят правото си да гласоподават с машина.
„ Дори част от флашките липсват, в огромни учебни заведения и огромен брой гласоподаватели, за които не е ясно дали може да се ревизира по какъв начин е гласувано, което може да промени целия избор. За в този момент обаче се изчаква съда да вземе решение “, допълниха столичните социалисти.
„ Времето за преговаряне завърши, градът и жителите нямат повече време за губене. Трябва да се гледа и бюджет. Срещата за него предходната седмица се провали, на следващия ден ще опитаме отново. Бюджетите на ГЕРБ, знаете доста добре, сме подлагали на критика постоянно “, добави още той.
Действията на господин Васил Терзиев се разминават с упованията. Ние ще опитаме да предложим подобаващ бюджет, само че в действителност не видяхме обилни промени в него. На първо място се вижда, че ние сме много зависими от имотния пазар. След като бюджетът разчита на имотните покупко-продажби, би трябвало да има добре създадена политика по проблема “, каза Ваня Григорова.
„ Заплатите сега също не могат да бъдат покрити и това би трябвало да се промени. По отношение на здравеопазването няма планувано нарастване на средствата. Не се извършват поетите задължения все още. В бранш „ Култура “ ситуацията е сходно и този проблем още веднъж не се взема решение в бюджета “, добави тя.
„ Винаги сме държали на децентрализация на бюджета, би трябвало да се хванем съществено на работа, а ние от БСП не сме спирали да работим. Затова още веднъж ще повторя, че времето за извъртане завърши “, уточни Иван Таков.
По думите му има призната от съда експертиза, която „ ясно и изрично демонстрира, че в над 90% от оценените протоколи има разминаване в подадените и регистрираните данни “.
„ Това е нещо, което казахме незабавно след изборите – виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласоподаване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обсега – да бъдат тествани и останалите секции “, добави Таков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР