Няма да ни е по силите да ви запознаем с

...
Няма да ни е по силите да ви запознаем с
Коментари Харесай

Най-прочутите рибни специалитети

Няма да ни е по силите да ви срещнем с всички рибни специалитети по света, само че ще ви покажем някои от най-известните.

Рибни специалити от Япония

Суши

Вероятно това е първото, което ни хрумва, говорейки за рибни специалитети от Япония. И в действителност, въпреки към този момент да можете да похапнете суши в доста заведения по целия свят, както даже и да си го приготвите сами вкъщи (препоръчваме ви да употребявате пушена сьомга или риба звук от консерва, т.е. не същинска прясна риба), то няма по какъв начин да посетите Страната на изгряващото слънце, без да сте пробвали японското суши.

Риба Фугу

 Рибата Фугу е измежду японските рибни специалитети

Отново японски специалитет, за приготвянето на който японските началник готвачи би трябвало да имат особено публикуван документ. Защото рибата Фугу е измежду най-отровните риби по света, съгласно някои даже най-отровната. Ако желаете да хапнете този по този начин известен рибен специалитет, то го направете точно в Япония, и то откакто сте видели с очите си упоменатия документ. Дори да сте най-големия познавач на гастрономическия гений, ценете и личното си здраве.

Средиземноморски рибни специалитети

Лаврак, Ципура и Фагри на скара

 Средиземноморски рибни специалитети

Тези рибни специалитети естествено нямат своя съответна татковина, защото са познати както на гърци, по този начин и на италианци или испанци. Обикновено се сервират дружно с гарнитура от свежа салата или пък със задушени зеленчуци.

Мариновани и консервирани риби

 Консервирана риба

Не си мислете, че консервираните риби завършват единствено с познатата от детството ни консерва от скумрия Ропотамо. Нищо сходно. Поради огромното многообразие на морския свят в Средиземно море мариноването и консервирането на всевъзможни риби се е трансформирало в същинско изкуство. И някои от най-големите специалитети на изтъкнатите началник готвачи се вършат точно от мариновани или консервирани риби. Те се прибавят към разнообразни салати, от тях се прави ризото и паеля, а италианците пък ги прибавят към обичаната си пица или паста.

Руски рибни специалитети

Рибена чорба уха

Макар в миналото тази чорба да се е приготвяла и от зеленчуци и от месо, през днешния ден под Уха се схваща единствено рибена чорба. В обособените елементи на Русия тя се подготвя по друг метод, като в някои области може да се подготвя с прясно мляко (което ненапълно отхвърля изказванието, че комбинацията риба и прясно мляко не е добра), а в други с доматен бульон.

Риба, пълнена с каша

 Руски рибни специалитети

Да, до момента в който ние считаме, че рибата може да се цялостни единствено с ориз и зеленчуци, руснаците са привикнали да я подготвят с каша. И в случай че това ви звучи освен необичайно, само че и по никакъв начин вкусно, то изцяло грешите. Непременно ви предлагаме да пробвате този съветски рибен специалитет или пълнена риба с елда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР