Няколкостотин души в приповдигнато настроение се събраха пред Бранденбургската врата

...
Няколкостотин души в приповдигнато настроение се събраха пред Бранденбургската врата
Коментари Харесай

Зелена светлина за марихуаната в Германия

Няколкостотин души в приповдигнато въодушевление се събраха пред Бранденбургската врата в Берлин още в среднощ, с цел да отпразнуват събитието. Пушенето на марихуана към този момент е позволено на всички места с изключение на тук-там като детски площадки, учебни заведения, спортни уреди. Пушенето ще бъде неразрешено и в пешеходните зони сред 7.00 и 20.00 часа.

" Законът ще ми даде малко повече независимост. Няма да се усещам под напън или да се укривам, ще можем да се разхождаме по улиците след 8, да седнем край канала на безшумно празненство или да пушим с другари през уикенда ", споделя Ниязи от Берлин.

" Хората бяха упреквани в закононарушения прекалено много за нищо. Няма значение дали си пийнал или пушиш трева. Нямаме потребност от ограничавания ", пък счита Марко от Берлин.

При нарушавания се планува затвор сред 3 и 5 години и солидни санкции. Законът планува и основаването от 1 юли на " обществени клубове " на членски принцип до 500 души единствено немски жители. Така няма да се притеглят туристи, както е в Амстердам да вземем за пример. Всеки член на клуба може да получава най-много 50 грама марихуана на месец.

По този метод съдружното държавно управление на канцлера Олаф Шолц стартира битка с използването и незаконната търговия на опиати. Надеждите са, че с новия закон ще се реши и казусът с рисковите субстанции в канабиса на черния пазар. Противниците на закона обаче показват недостатъци- съгласно тях търсенето ще надвиши легалното предложение, ще бъде невероятно да се дефинира разликата сред собственик и дилър, доста наложени към този момент присъди и санкции ще би трябвало да бъдат анулирани.

Смята се, че към 4 милиона и половина германци използват канабис.
Федералната република става деветата страна, която легализира използването на опиата за забавление. Това също е законно в някои американски щати, както и в Австралия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР