Няколко унгарци са били арестувани за критики към правителството в

...
Няколко унгарци са били арестувани за критики към правителството в
Коментари Харесай

Извънредно положение по унгарски: Арести за критика в социалните мрежи

Няколко унгарци са били задържани за рецензии към държавното управление в обществените мрежи по силата на въведено от премиера Виктор Орбан законово изменение в границите на битката с новия ковид, съобщи Франс прес, базирайки се на представители на унгарската съпротива.

В минимум три случая служители на реда са задържали създателите на сериозните послания в домовете им и са ги разпитвали в продължение на часове.

Самата унгарска полиция излъчи фрагменти от един от арестите. Тя заяви, че проверява 86 случая по силата на признатото на 30 март законово изменение, наказващо разпространението на погрешна информация, която би могла да навреди на ефикасността на ограниченията против ковид.

Сред задържаните е бил е член на опозиционната партия " Моментум ", който разгласил обръщение за противоречива мярка, която е довела до изгонването на пациенти от маджарски лечебни заведения, с цел да се освободят кревати поради предстоящо утежняване на епидемията от новия ковид.

Сред арестуваните са били и 64-годишен мъж и 52-годишна жена. Мъжът постнал предишния месец рецензия на карантинните ограничения, в която наричал Орбан " безсърдечен тиранин " и добавил, че " диктаторите постоянно падат ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР