Няколко служби започват проверки по заводите за боеприпаси по нареждане

...
Няколко служби започват проверки по заводите за боеприпаси по нареждане
Коментари Харесай

Държавата тръгва на проверки в заводите за боеприпаси в страната

Няколко служби стартират инспекции по заводите за муниции по разпореждане на акад. Николай Денков. Инспекциите са предоставени на Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция „ Национална полиция “, направление „ Контрол по общоопасните средства “ и пожарната. Те ще би трябвало да извършат инспекции и да подхващат превантивни дейности за сигурността на държавни и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост. Това показват от държавната пресслужба.
Прочетете още
Екипи на институциите ще създадат визити в няколко обекта на следващия ден. Целта е незабавно да се подсилят ограниченията за сигурност на предприятията и хората в бранша, откакто малко след среднощ на 25 юни избухнаха гърмежи в склад за муниции на частен производител край Карнобат.

Освен сигурността на жителите, предприятията и регионите към тях, приоритет на държавното управление е и цялостната поддръжка за развиването на българската отбранителна промишленост, основна за стопанската система на страната.

Във връзка с гърмежите от нощес, в ход са протоколите за реакция.

С оглед на обстановката, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди усилване на ограниченията за сигурност на всички държавни фабрики от военно-промишления комплекс и регионите към тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР