За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на

...
За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на
Коментари Харесай

ДАНС сезирана за фалшификацията на Киро и Лена

За основателни подозрения за осъществени закононарушения по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 г, за обстоятелства, съгласно които Кирил Петков е станал длъжностен министър на стопанската система с цената на фалшифицирани документи и фактическа машинация, показани на Агенцията по вписванията.

Неверните условия са били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи.


Фалшификацията е включвала поредност от недействителни и неистинен документи, направени и легализирани от юрист Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в подвеждане държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакакво несъгласие със законите, с цел да бъде назначен за Министър на стопанската система през 2021 година

 

С измамата Петков поставя и свое подставено лице в управата на " Да запазим Корал ", а Лена Бориславова внася подправени документи с подправено пълномощие в Агенцията по вписванията.

 

Незабавно е осъществена инспекция и през м. юли 2023 година, материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура! От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и при започване на м. септември 2023 година е формирано досъдебно произвеждане в Министерство на вътрешните работи.

 

Случаят е даден на проверяващ служител на реда в 5-то РПУ към Столична дирекция на вътрешните работи София. Случаят е заведен като Досъдебно произвеждане № 5275/2023 година, а по разказа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 година

Започва следствие по което до този миг за 8 месеца за събрани доказателства и са разпитани над 15 очевидеца. Изведнъж без никакви пояснения СРП изземва назад делото и го праща за следствие на … Бургаската Районна Прокуратура.

 

Не е ясно по какви претекстове и какво изобщо се работи по това скандално дело, което визира неопровержими доказателства за груби закононарушения влизащи в наредбите за документна машинация, длъжностно закононарушение, нарушаване на Закона за администрацията, Закона за адвокатурата, допустимо съучастничество на чиновници или съдии по вписванията и най-общо с една дума #КОРУПЦИЯ.

Тук отговорността е не само на съставителите на фалшификациите, а и на лицето, което умишлено се употребява от резултата на сходно закононарушение. Значението на престъпния акт, в случай че въпреки всичко бъде открит по съответния ред от Прокуратурата е голямо, тъй като става дума за лица, които са взели участие и вземат участие във висшето управление на Българската страна и вземат съдбоносни решения за нейната орис.

 

Ето какво написа Атанас Русев, ръководител на " Да запазим Корал ":

 

" Не единствено аз мога да потвърдя, само че и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна безочливост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично " иконата " на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички подправени документи в Агенцията по вписванията с електронния си автограф. Ред осъществени закононарушения съгласно Наказателния кодекс. Ако живеем в естествена страна от дълго време щяха да са в пандиза, както планува законът ”.

 

Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от уеб страницата bird.bg, който преразказва следствието на " Биволъ " за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

 

Очаквайте детайлности

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР