Няколко поколения фенове на Арда (Кърджали) ще видят сбъдната мечтата

...
Няколко поколения фенове на Арда (Кърджали) ще видят сбъдната мечтата
Коментари Харесай

Арда дочака звездния си миг

Няколко генерации почитатели на Арда (Кърджали) ще видят сбъдната фантазията си техният обичан тим да мери сили с най-хубавите в България. Днес отборът ще посрещне Ботев (Пловдив) в историческия си първи мач в efbet Лига и ще се постарае да ознаменува празника с победа. Гостите обаче имат съществени упоритости за новия сезон, също така резервираха главните си футболисти и също гледат към трите точки.

Наставникът на Арда Стамен Белчев ще разчита на състав, който няма доста общо с този, спечелил промоция за елита. Някои от новите попълнения са добре познати, други са цялостна мистерия. Със сигурност дуела довечера пропущат осъдените Веселин Марчев и Ахмед Осман. Дошкият от Септмеври (София) Дарко Глишич към този момент е здрав и ще стартира на левия фланг на отбраната. Ще е забавно да се види на какво е кадърен високият 195 см централен нападател Илиша Сам. Белгиецът ще бъде прдпочетен пред Ивайло Димитров и Радослав Василев, които ще започват дуела на пейката.

Новият старши треньор на Ботев Желко Петрович има кадрови проблеми с фланговите футболисти. Джонатан, Александър Тонев и Атанас Зехиров са контузени, а Антонио Вутов изтърпява наказние от предишния сезон. В негово неявяване офанзивата на “канарчетата” ще води голмайсторът на малтийското състезание Тайлон. Тодор Неделев още веднъж ще дърпа конците в средата на терена, а по крилата ще се разчита на Крис Добрев и Антон Карачанаков.

Любопитен факт е, че през 2011 година Арда и Ботев бяха дружно в Югоизточната “В” група. Тогава пловдивчани приключиха преди всичко, а промоцията бе обезпечена с триумф против отбора от Кърджали с 2:1.

efbet Лига - 1 кръг:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

АРДА (4-2-3-1): Караджов; П. Крумов, В. Василев, Гаич, Глишич; Мартинов, Аморим; Коконов, Овсепян, А. Георгиев; Сам
Старши треньор: С. Белчев
БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Аргилашки; Филипов, Пиргов, К. Димитров, Еберт; Ван Арнем, Балтанов; К. Добрев, Неделев, Карачанаков; Тайлон
Старши треньор: Ж. Петрович

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: “Арена Арда”, Кърджали
НАЧАЛО: 18:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
efbet Лига 1 кръг, събота 13 юли  Арда (Кърджали) 18:30предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР